Vakantie

Het Ontwikkelingsbedrijf is nu gehuisvest in gebouw C van InHolland aan de Bergerweg.


Als ik nu naar buiten kijk dan zie ik lege parkeerterreinen, een volstrekt stilte die de voorbode is van een lange verdiende schoolvakantie. In onze regio moeten bij het schrijven van dit stuk de vakanties nog beginnen. Feit is dat we al met al twee maanden met de zomervakantie bezig zijn. De voorseizoeners gaan half juni, de hoogseizoeners tot half augustus en de naseizoeners gaan pas als de meesten al weer terug zijn. Al met al een lange periode van improductiviteit en vooral veel verhalen over plannen, avonturen en heel ver weg.

Opmerkelijk is dat ik praktisch nooit verhalen hoor die betrekking hebben op een van de fraaiste toeristische regio’s die er te vinden is: de regio Noord-Holland Noord of wel Holland boven Amsterdam. En dat terwijl de regio er juist steeds beter in slaagt nieuwe doelgroepen bezoekers naar zich toe te trekken. Sinds een jaar heeft de regio de handen ineen geslagen om Holland boven Amsterdam gezamenlijk te promoten. Gezamenlijk betekent geen versnippering en kleine acties, maar juist een gebundelde inzet. Daardoor zijn we er ook in geslaagd het team van het programma Wunderschön! Van de WDR naar de regio te trekken.

Als ik naar het resultaat kijk dan komen er twee gedachten boven. Het is toch goed dat we samenwerken in de regio en vooral komt de gedachte boven dat het toch fantastisch is dat ik een zo mooie regio mag wonen, werken en recreëren. Het is eigenlijk gek dat we de drukte op Schiphol trotseren of in de file op de Periferique gaan staan. We kunnen het slimmer doen door gewoon in onze eigen regio op vakantie te gaan.

Ik heb daarom voor de nog twijfelende vakantieganger een aantal tips. Het voordeel van deze tips is dat veel vakantiestress wordt voorkomen.

1. Bekijk je eigen huis en bedenk dat het eigenlijk best wel comfortabel is om er ook vakantie te houden
2. Bedenk dat het nergens mooier weer is dan in Noord-Holland Noord
3. Bedenk dat er een veelheid aan beleving in de eigen regio is te vinden
4. Als je eenmaal aan het idee bent gewend dat je lekker thuis blijft, ga dan naar https://www.hollandbovenamsterdam.com/ en start je vakantie.

Uiteraard mag de volgorde tussen de verschillende punten worden gewisseld.

Thijs Pennink

Meer nieuws van Thijs Pennink

Thijs Pennink

Vooruitblikken

Thijs Pennink

Pitstop

Thijs Pennink

Cijfers

Thijs Pennink

Grijs Werkt

Thijs Pennink

Familiebedrijf

Thijs Pennink

Op zoek naar het unieke

Thijs Pennink

Thuis

Thijs Pennink

Regionaal DNA

Thijs Pennink

Tulpen boven Amsterdam

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Gewone woonwensen

Thijs Pennink

AVG, zin of onzin?

Thijs Pennink

Het jaar van de hond