Het kan in Gebouw C in Alkmaar

Innoveren, ontmoeten en creëren: het kan in Gebouw C in Alkmaar


Alkmaar -  Op 1 februari 2018 trok het Ontwikkelingsbedrijf in het praktisch leegstaande C-gebouw van InHolland.  Meer ruimte, meer mogelijkheden om te ontmoeten, maar zeker ook om als spin in het web het gebouw een nieuwe functie te geven. Namelijk dat van een innovatieve omgeving, waar bedrijven, studenten, startups en wetenschappers met elkaar samen werken aan een duurzame toekomst.

We zijn nu een klein jaar verder en we zien jonge bedrijven, praktisch allemaal actief op het terrein van milieutechnologie. Op de website van Gebouw C is dit goed zichtbaar: www.gebouw-c.nl. Gebouw C is dé plek waar aan regionale ambities wordt gewerkt. Studenten, docenten en bedrijven ontmoeten elkaar hier en werken samen aan de innovaties van de toekomst. Met de Incubator Duurzame Energie Alkmaar (IDEA) en het Innovatie lab in huis is er een broedplaats gecreëerd waar nieuwe ideeën getest en uitgewerkt kunnen worden. Samen met studenten van Hogeschool Inholland kunnen bedrijven hier werken aan de oplossingen voor de toekomst.

Het Innovatielab van InHolland is de meest recente aanwinst in het gebouw. Het Innovatielab is in de zomer opgebouwd en opende op donderdag 6 december officieel haar deuren. In het laagdrempelige lab zijn al diverse projecten gestart. Zo werken studenten Werktuigbouwkunde en Technische Informatica van Hogeschool Inholland aan een putdeksel van composiet die is voorzien van sensoren waarmee vloeistoffen en gassen in het riool worden gemeten. Dit doen zij in opdracht van het bedrijf Smit Composites. Naast een testopstelling van een putdeksel staan er ook diverse 3D-printers in het lab. Studenten van Elektrotechniek printen er een mini-koelkast voor één gekoeld blikje, inclusief printbord en koelelementen. Ook de ‘Jong Ondernemen klas’ van Technische Bedrijfskunde maakt gebruik van de 3D-printers. Het door hen ontwikkelde product komt hier tot leven.

Kortom, voor startups en bedrijven in milieutechnologie biedt gebouw C volop mogelijkheden. Meer informatie: www.gebouw-c.nl.

Thijs Pennink

Meer nieuws van Thijs Pennink

Thijs Pennink

Vooruitblikken

Thijs Pennink

Pitstop

Thijs Pennink

Cijfers

Thijs Pennink

Grijs Werkt

Thijs Pennink

Familiebedrijf

Thijs Pennink

Op zoek naar het unieke

Thijs Pennink

Thuis

Thijs Pennink

Regionaal DNA

Thijs Pennink

Tulpen boven Amsterdam

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Gewone woonwensen

Thijs Pennink

Vakantie

Thijs Pennink

AVG, zin of onzin?

Thijs Pennink

Het jaar van de hond