Tulpen boven Amsterdam

Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam


Column van Thijs Pennink

Wie kent niet het liedje Tulpen uit Amsterdam. “Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam, Als de lente komt pluk ik voor jou tulpen uit Amsterdamâ€.

Deze tekst is door vele zangers uitgevoerd en behoort zo langzamerhand tot ons culturele erfgoed. Leuk lied, alleen klopt weinig van. Tulpen komen helemaal niet uit Amsterdam. Ze komen uit regio’s buiten Amsterdam. De meeste mensen denken dan meteen aan de bollenstreek rond Hillegom en Lisse. Veel onbekender is dat het grootste aaneengesloten bollen areaal in Holland boven Amsterdam te vinden is.

Van half maart tot en met half mei verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokus-seizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op, en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien vanaf midden april tot begin mei. Eind april zijn onze tulpenvelden het mooist. Nederland is dankzij de lange lentes met koele nachten uitermate geschikt voor de tulpenkweek. De grond in de polders wordt voortdurend afgewaterd. Dit creëert ideale omstandigheden voor de tulpenbollen.

Lees ook: Regio wil meer tulpentoeristen aantrekken

De regio wil een einde maken aan deze relatieve onbekendheid en start daarom de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’. Op de website kan kennis worden gemaakt met de vele mogelijkheden die de regio te bieden heeft. Mooi is dat steeds meer ondernemers hier actief op in spelen. Vliegen boven de tulpen, er  zijn winacties, arrangementen en routes ontwikkeld waar de toerist, maar natuurlijk ook de inwoner van de regio zelf, kan genieten van een regio in volle bloei.

Door recreanten juist naar die plekken te lokken die speciaal zijn voor bezoekers zijn ingericht en opengesteld voorkomen we ook gelijk dat de mooie tulpen vertrapt worden.

Tulpen boven Amsterdam staat voor voluit genieten!

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in Holland boven Amsterdam.

 

Meer nieuws van Thijs Pennink

Thijs Pennink

Vooruitblikken

Thijs Pennink

Pitstop

Thijs Pennink

Cijfers

Thijs Pennink

Grijs Werkt

Thijs Pennink

Familiebedrijf

Thijs Pennink

Op zoek naar het unieke

Thijs Pennink

Thuis

Thijs Pennink

Regionaal DNA

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Gewone woonwensen

Thijs Pennink

Vakantie

Thijs Pennink

AVG, zin of onzin?

Thijs Pennink

Het jaar van de hond