Terug van vakantie en weer uit in eigen regio

Nu de ergste hittegolven achter de rug zijn, de scholen weer zijn begonnen en we langzamerhand in ons “normale” ritme komen is het goed om eens terug te blikken op de zomer.Hoe ging het er in de regio aan toe? Zijn we erin geslaagd om klappen die in het voorseizoen zijn geïncasseerd weer enigszins goed te maken?
Voor onze regionale destinatiemarketing organisatie Holland boven Amsterdam werden we dit vroege voorjaar flink teruggefloten. Normaliter starten wij op dat moment onze campagnes om toeristen naar onze regio te verleiden, maar door de Corona uitbraak zijn deze opgeschort. We hebben daardoor op een veel lager niveau langs digitale weg contact onderhouden met onze doelgroepen. Toen duidelijk werd dat de zomer toch nog kansen zou bieden is er vol op het orgel getrapt. Onze marketinginspanningen zijn daarbij in belangrijke mate gericht op de nationale markt. Dit onder het motto dichtbij en veilig op vakantie.

Zo zijn er campagnes gestart als ‘zee van ruimte boven Amsterdam’, ‘Dagje weg boven Amsterdam’ en ‘even weg boven Amsterdam’. Het mooie weer zal zeker hebben meegeholpen, maar het beeld is dat de campagnes hebben gewerkt. Veel bezoekers vonden de weg naar ons mooie gebied en daarbij ook een groot aantal die nog onbekend zijn met Holland boven Amsterdam.

Andere tijden, andere toeristen, vraagt om andere activiteiten. Voor de Nederlandse toerist hebben we niet alleen nieuwe arrangementen ontwikkeld. Voor onze mooie regio hebben we ook bestaande arrangementen aan elkaar gekoppeld. De arrangementen zijn te vinden op: beleefbovenamsterdam.nl.

Het leuke van arrangementen is dat je als inwoner van je eigen regio ook op pad kunt. Na een vermoeiende week thuiswerken is niets aantrekkelijker dan ook buiten de vakanties te genieten van de vele mogelijkheden die Holland boven Amsterdam te bieden heeft: een absolute aanrader.

Thijs Pen­nink
Ont­wik­ke­lings­be­drijf NHN

Meer nieuws van Thijs Pennink

Thijs Pennink

Vooruitblikken

Thijs Pennink

Pitstop

Thijs Pennink

Cijfers

Thijs Pennink

Grijs Werkt

Thijs Pennink

Familiebedrijf

Thijs Pennink

Op zoek naar het unieke

Thijs Pennink

Thuis

Thijs Pennink

Regionaal DNA

Thijs Pennink

Tulpen boven Amsterdam

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Een regio met IMPACT

Thijs Pennink

Gewone woonwensen

Thijs Pennink

Vakantie

Thijs Pennink

AVG, zin of onzin?

Thijs Pennink

Het jaar van de hond