Nieuws

Verloren groenten van Verspillingsfabriek krijgen tweede leven op Schiphol

De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar.


Schiphol
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Volgens de Verspillingsfabriek gooien we jaarlijks in Nederland voor minstens 5 miljard euro weg aan voedsel en vaak mankeert er niks aan. De Verspillingsfabriek ging op zoek naar een oplossing om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven.

In De Verspillingsfabriek worden van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn smaakvolle soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op Schiphol kunnen gasten genieten van diverse soepen als tomatensoep en erwtensoep. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt talent verspillen ook zonde.

Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.


 

Vorig bericht Royal FloraHolland stapt in Plastic Pact NL
Volgend artikel Clouddistributeur Uniserver levert infrastructuur voor clouddiensten NORISK IT Groep

Nu op WijNoordHolland