Investering

Bezorgervaringsplatform Ingrid betreedt Nederlandse markt

Internationale expansie ondersteund door investering én aanstelling nieuwe country manager

Bezorgervaringsplatform Ingrid betreedt de Nederlandse markt

Amsterdam,
Bezorgervaringsplatform Ingrid breidt met haar Scandinavische expertise uit naar de Nederlandse markt. Dankzij een recente investering van €21 miljoen en met de aanstelling van Emiel Lutz als Country Manager, zet het in Stockholm gevestigde bedrijf haar eerste stap richting internationale expansie. Met een basis van meer dan 130 miljoen verwerkte bestellingen en samenwerkingsverbanden met meer dan 250 retailers, maakt Ingrid gebruik van een geavanceerd AI en technologie-gedreven platform om een revolutie teweeg te brengen in bezorgervaringen.

Voortbouwend op het succes in Scandinavië, is Ingrid’s uitbreiding naar Nederland een belangrijke stap richting het doel om marktleider te worden binnen Europa’s bezorgervaringslandschap. “De Nederlandse retailomgeving, bekend om de sterke e-commerce groei, vormt een vruchtbare bodem voor Ingrid’s innovatieve oplossingen en klantgerichte aanpak”, zegt Piotr Zaleski, CEO van Ingrid. “Met Scandinavische expertise en de recente investering van Verdane en Schibsted Ventures is Ingrid klaar om de Nederlandse markt te veroveren en verdere expansie te versnellen.”

Klant- en retailer ervaring

Ingrid’s bezorgservaringsplatform verbindt retailers, vervoerders en consumenten om een betere winkelervaring te creëren en verwerkt meer dan 40 miljoen bestellingen per jaar in meer dan 180 landen. Zaleski: “Bij Ingrid begrijpen we de behoefte van retailers aan nieuwe omzetstromen en de eisen van het winkelpubliek als het gaat om personalisatie. Op basis van een consumentgerichte strategie, heeft Ingrid producten ontwikkeld met hyperpersonalisatie voor de koper als focus. Consumenten kunnen kiezen uit meerdere vervoerders, hun pakket volgen vanaf de aankoop en kiezen uit vele opties als het gaat om het retourneren van een artikel. Deze veelzijdige leveringsstrategie helpt retailers bij het verfijnen van hun prijsstrategieën en tegelijkertijd bij het opbouwen van klantloyaliteit, betere winkelervaringen en het vermijden van gratis verzendingstactieken.”

Nieuwe Country Manager

Emiel Lutz is afkomstig van Wunderkind, waar hij als Country Leader NL werkzaam was. Hij deed uitgebreide ervaring op in het begeleiden van technologiebedrijven en direct-to-consumer merken en hielp meerdere organisaties met het betreden van de Nederlandse (online) retailmarkt met hun bewezen producten of diensten.

“De online retailsector heeft zich na covid en de daaropvolgende inflatie opnieuw moeten uitvinden. In de sector is men actief op zoek gegaan naar manieren om de marges te verbeteren. Winstgevend zijn in zowel bezorging als retournering lijkt bijna een onhaalbare kaart, maar Ingrid laat in Scandinavië zien dat het wel degelijk mogelijk is”, zegt Lutz. “Er doet zich een enorme kans voor om in de bezorgsector onderscheid te maken. Nieuwe leveringsmethoden, zoals fietskoeriers en afhaalpunten, winnen snel terrein in Nederland. Ingrid’s platform biedt de mogelijkheid om de impact van deze nieuwe leverings- en retourmogelijkheden eenvoudig te testen en de optimale strategie te ontdekken die bijdraagt aan conversie en verbetering van de marges.”

Vorig bericht ALDI Hoorn tijdelijk dicht voor verbouwing
Volgend artikel De laatste faillissementen in Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland