Overname

Overname AVANTGARDE Experts versnelt uitbreiding YER naar Duitsland

Samenvoeging vergroot bereik op de Duitse markt

overname AVANTGARDE Experts versneld uitbreiding YER naar Duitsland

YER Global, een Nederlands bureau voor internationale detachering en werving, heeft een volgende stap gezet in zijn Europese expansie met de volledige overname van de Duitse wervingsspecialist AVANTGARDE Experts. De voorwaarden van deze overname zijn niet bekendgemaakt; de transactie zal naar verwachting worden afgerond afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Met hun gezamenlijke focus op kwaliteit en datagestuurde innovatie zullen de partners samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in belangrijke duurzame sectoren zoals technologie, mobiliteit en energie.

Krachten bundelen voor een internationale arbeidsmarkt

YER, dat momenteel bijna 4.000 medewerkers in dienst heeft met activiteiten in Nederland, België en de VS, krijgt door deze overname op nog grotere schaal toegang tot de Duitse markt, in lijn met de strategische visie voor de internationale expansie van zijn data gedreven  talentplatform. Eerder in 2024 had het bedrijf al duurzaam geïnvesteerd in een andere Duitse partner: personeelsdienstverlener Staffxperts, met een sterke focus op de energiesector. Door deze nieuwe samenwerking met AVANTGARDE Experts zal de aanwezigheid van YER op de Duitse markt groeien tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals. De overname zal daarnaast verdere groei op de Europese markt mogelijk maken en de marktpositie van het bedrijf als vooruitstrevende platforminnovator versterken.

Leiders in mobiliteit en technologie talent

AVANTGARDE Experts werd opgericht in 2007 en heeft zich ontwikkeld tot een van de marktleiders in Duitsland voor het invullen van hbo-/wo-functies in de mobiliteits- en technologiesector. Gedreven door zijn ambitieuze toekomstvisie ondersteunt het bedrijf momenteel vanuit vier locaties in Duitsland autofabrikanten en -leveranciers, maar ook OEM’s en industriële en digitale groepen bij hun zoektocht naar het beste talent. Als onderdeel van de internationale YER-groep en voortbouwend op een omzet van bijna € 100 miljoen in 2023, is AVANTGARDE Experts klaar om zijn succesverhaal voort te zetten.

Samen Sterker

Johan Overgaauw , CEO, YER: “Met zijn uitgebreide expertise, ambitieuze visie en duurzame marktpositie ontsluit AVANTGARDE Experts een brede markt voor ons in Duitsland. Deze overname is een volgende belangrijke stap in onze internationale groeistrategie. Ik verwacht grote resultaten van deze nieuwe samenwerking en kijk er zeer naar uit om hiermee ons internationale aanbod voor zowel klanten als professionals te blijven verbeteren.”

Philipp Riede l, CEO, AVANTGARDE Experts: “Onderdeel worden van YER is een enorme mijlpaal in onze geschiedenis. Dit partnerschap versnelt onze missie om de categorieleider te worden in het invullen van belangrijke posities in de sectoren mobiliteit en technologie. De samenwerking zal zowel onze klanten als kandidaten ten goede komen, omdat het ons nieuwe manieren biedt om wereldwijd talent en transnationale kansen bij elkaar te brengen. We zijn blij dat we een venture partner hebben gevonden die cultureel én zakelijk perfect bij ons team past.”

Vorig bericht Amsterdam krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers
Volgend artikel ALDI Hoorn tijdelijk dicht voor verbouwing

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland