Financieel

Amsterdam krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Ontdek het nieuwe Broodfonds in Amsterdam

In Amsterdam is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op donderdag 6 juni a.s. is er een informatieavond.  

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 662 Broodfondsen opgericht door 31.130 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.
Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND AMSTERDAM

  • De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten. Er wordt uitleg gegeven en vragen beantwoord. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl
  • Tijdstip: donderdag 6 juni a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
  • Locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam
  • Entree:  aanmelden vooraf via de website.
Vorig bericht Arjen van Strien nieuwe CEO The Flower Farm
Volgend artikel ALDI Hoorn tijdelijk dicht voor verbouwing

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland