Subsidie

Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland

Vanaf medio mei kan subsidie worden aangevraagd

Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland

De provincie stelt in 2024 ruim € 1 miljoen subsidie beschikbaar voor allerlei soorten initiatieven rondom waterrecreatie. Vanaf medio mei kan subsidie worden aangevraagd.

Diverse projecten

Noord-Holland is heel divers en zo ook de projecten die in aanmerking kunnen komen: schoonmaakacties rondom zwemplekken, het aanleggen van een kanopassage of het verduurzamen van de watersportfaciliteiten en de pleziervaart. Vanaf medio mei kan subsidie worden aangevraagd.

Waterrecreatie ondersteunen

“Als je aan Noord-Holland denkt, denk je aan water. Met zoveel sloten en plassen is waterrecreatie onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Noord-Holland. Als provincie koesteren we dat en ondersteunen wij initiatieven die daar een bijdrage aan leveren”, aldus gedeputeerde Recreatie en Toerisme Esther Rommel.

Toegankelijk en aantrekkelijk houden

Afgelopen jaren heeft de provincie diverse ontwikkelingen op het water en langs de kant financieel gesteund, zoals rolstoeltoegankelijke steigers, laadpalen voor elektrische bootjes, het opleiden van vrijwilligers tot sluisbedienaren en het verbinden van vaarwegen zodat recreanten lange tochten kunnen maken. Allemaal leveren ze een bijdrage aan het toegankelijk en aantrekkelijk houden van de wateren in de Noord-Holland.

Subsidie aanvragen

Organisaties en overheden kunnen bij de provincie subsidie aanvragen. Elke regeling kent een eigen aanvraagperiode en voorwaarden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht in het Subsidieloket.

Vorig bericht De laatste faillissementen in Noord-Holland
Volgend artikel H2 Kenniscafé: waterstof in de Wieringermeer, WijNoordHolland.nl was erbij

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland