Investering

InfraVia investeert in GIGA Storage

InfraVia versterkt haar positie in energietransitie door meerderheidsbelang

InfraVia investeert in GIGA Storage

Foto: GIGA Storage

Amsterdam,
InfraVia Capital Partners (InfraVia), een toonaangevende Europese infrastructurele investeerder op het gebied van duurzaamheid en de Energietransitie, heeft een meerderheidsbelang verkregen in GIGA Storage, een toonaangevende speler op het gebied van de ontwikkeling, bouw en exploitatie van Batterijopslagsystemen (“BESS”) in Nederland en België.

GIGA Storage

GIGA Storage is een pionier in de Benelux op het gebied van BESS en is gericht op innovatie en duurzaamheid. Zij is een van de weinige onafhankelijke BESS platformen die de volledige waardeketen integreert – van ontwikkeling en bouw, tot de (markt-) exploitatie van haar eigen batterijcapaciteit door diensten te leveren aan energiebedrijven en netbeheerders. GIGA Storage beheert al operationele projecten in Nederland en heeft een bijna uitontwikkelde pijplijn van 2 GW in de Benelux. De transactie markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en versnelt de groei van de ontwikkeling en exploitatie van grootschalige BESS-projecten van GIGA Storage in Europa, waardoor de energietransitie op een duurzame manier wordt versneld.

Partnerschap met InfraVia

Met de projecten van GIGA Storage zal de toename van volatiele hernieuwbare energieopwekking kunnen worden afgestemd op de groeiende inelastische elektriciteitsvraag. Dit is cruciaal om de energiemix te decarboniseren en tegelijkertijd een stabiel en betrouwbaar elektriciteitsnet te behouden. Het door de oprichters geleide managementteam behoudt een significant belang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden in deze nieuwe versnellende groeifase. Via deze samenwerking streven InfraVia en het managementteam ernaar om de bewezen ontwikkelings-, bouw- en exploitatiecapaciteiten van het bedrijf in grootschalige opslagprojecten te benutten om een toonaangevend energieopslagplatform in Noord-Europa te creëren, voortbouwend op de pionierspositie van GIGA Storage in Nederland en België.

Reacties van de betrokkenen

Athanasios Zoulovits, partner bij InfraVia, toont zich verheugd over de mogelijkheden van de samenwerking om positieve verandering teweeg te brengen in de energiesector: “We zijn zeer blij en trots om GIGA Storage te mogen verwelkomen in de InfraVia-familie. Deze samenwerking onderstreept onze overtuiging dat BESS een katalysator is voor de decarbonisatie van de Europese energiemarkt. We kijken ernaar uit om samen te werken met de oprichters en het managementteam van GIGA Storage, een team met een bewezen staat van dienst en geweldige uitvoeringsvaardigheden, en hen te helpen een ambitieus groeiplan te realiseren.”

Afronding en toekomstplannen

Daarnaast benadrukt Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage, de strategische afstemming tussen de twee bedrijven en de kansen die de samenwerking biedt. “Onze ambitie is om in de komende jaren een veelvoud aan GW’s geïnstalleerd vermogen aan energieopslag in Europa te bouwen,” zegt Ruud Nijs. “Door onze expertise te combineren met de uitgebreide middelen en branchekennis van InfraVia, zijn we goed gepositioneerd om snelle en aanzienlijke vooruitgang te boeken richting het bereiken van deze ambitie en daarmee een significant positieve impact op het milieu te realiseren.”

Vorig bericht Bezorgervaringsplatform Ingrid betreedt Nederlandse markt
Volgend artikel De laatste faillissementen in Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland