WijOpDeWeg

WijOnderzoekt: Bedrijfsbussen onder de loep

Opel Vivaro, Peugeot Expert en Renault Trafic vergeleken

WijOnderzoekt: Elektrische bedrijfsbussen onder de loop

Voor ons platform WijBusinessNieuws hebben wij een drietal bedrijfsbussen onder de loep genomen. Voor dit onderzoek hebben we gekeken naar de Opel Vivaro, Peugeot Expert en de Renault Trafic. Hoe verhouden de Franse wagens zich tot de Duitse Opel Vivaro en met welke bus heb je de meeste actieradius? Belangrijke punten wanneer het gaat om de aanschaf van een bedrijfswagen. Lees onze bevindingen. 

Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een veelzijdig bedrijfsbusje dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie. Met een stijlvol en functioneel ontwerp voldoet de Vivaro aan de eisen van de moderne ondernemingen. Het ruime interieur is ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak, en biedt voldoende ruimte voor zowel lading als passagiers.

Wat de Vivaro echt onderscheidt is zijn brandstofefficiëntie en soepele rijgedrag. Tussen druk stadsverkeer en lange afstanden maakt het bedrijfsbusje geen onderscheid. De Vivaro presteert consistent. Dat is ook mede te danken aan de krachtige en zuinige motor van de Opel. De bedrijfsbus heeft een maximale actieradius van 330 kilometer, afhankelijk van de uitvoering.

Het leasebedrag van de Vivaro stelt ook niet teleur. Veel lease partijen bieden de Vivaro aan voor een prijs die rond de 250 euro per maand begint. Natuurlijk kunnen de prijzen wel verschillen als je gaat kijken naar verschillende specificaties, bouwjaren en leasemaatschappijen.

Peugeot Expert

De Peugeot Expert is nagenoeg identiek aan de Vivaro van Opel. Ook deze bedrijfsbus heeft een krachtige en zuinige motor, biedt voldoende laadruimte en je kunt je ook in deze bus, ongeacht de afstand, comfortabel voortbewegen. De rijveiligheid is ook bij deze bedrijfsbus gegarandeerd en de actieradius is net zoals bij de Vivaro maximaal 330 kilometer op een volle accu.

Op het gebied van onderhoudskosten steekt de Peugeot boven de andere bedrijfsbussen uit. De onderhoudskosten voor de Expert bedragen gemiddeld 5.903 euro per jaar. Ter vergelijking: dat is 664 euro goedkoper dan de Trafic en 735 euro goedkoper dan de Vivaro.

Wat betreft het leasen van deze bus ligt de prijs wel iets hoger dan bij de Vivaro. Je betaalt gemiddeld 400 euro per maand voor de Peugeot.

Renault Trafic

De Renault Trafic bestaat al sinds 1980 en met zijn bijna 44 jaar(!) is dit model een begrip in het segment van de bedrijfsbussen. Deze bus blinkt uit in comfort en biedt voldoende laad- en passagiersruimte, inclusief een modern multimediasysteem dat in het dashboard is geïntegreerd. In vergelijking met zijn brandstof aangedreven voorloper, is de elektrische versie wat betreft design vrijwel hetzelfde gebleven, maar hij rijdt comfortabeler en gemakkelijker vanwege de elektrische motor.

Daarover gesproken, in vergelijking met de Vivaro en de Expert is de actieradius van deze bus minder. De standaard uitvoering omvat een maximale actieradius van 297 kilometer. Er is ook een Longe-Range versie waarbij de maximale actieradius 322 kilometer is met een addertje onder het gras: bij deze uitvoering is de maximale snelheid van de bus begrensd op 90 kilometer.

Het leasen van de bus begint bij 400 euro per maand, hetzelfde bedrag als bij de Peugeot, maar je betaalt meer onderhoudskosten. In vergelijking met de Vivaro ben je wat betreft onderhoudskosten wel weer goedkoper uit.

Conclusie

De Opel Vivaro, Peugeot Expert en de Renault Trafic zijn alle drie geschikte elektrische bussen voor zakelijk gebruik. Welke je kiest hangt voor het grootste gedeelte natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en afwegingen. Wat betreft comfort, laadruimte en rijveiligheid doen de Franse merken niet af aan de Duitse Opel en kan WijOnderzoekt alle drie de bussen aanraden.

Vorig bericht Resultaten verkenning N242 bekend
Volgend artikel Leimuiderbrug extra avond en nacht dicht door werkzaamheden

Nu op WijNoordHolland