WijOpDeWeg

Duurzame Renault Scenic Vision

100% elektrische gezinsauto

Duurzame Renault Scenic Vision

De auto-industrie is bezig met een meer dan complexe transformatie, want het is een totale transformatie. Met een nieuw paradigma, dat van een wereld die zich bewust is van zijn kwetsbaarheid, zowel wat het klimaat als de natuurlijke hulpbronnen of maatschappij betreft. De noodzaak tot verandering is een alom gedeelde noodzaak geworden. Een collectief bewustzijn dat moet leiden naar een groenere, veiligere en inclusievere toekomst. De uitdagingen van de klimaatverandering, grondstoffen sparen en de evolutie van mobiliteit veranderen de waardeketen van de auto-industrie ingrijpend.

Met zijn bestaansrecht en de lancering van het strategische plan Renaulution hebben Renault Group en zijn merken een ingrijpende transformatie gestart om over te gaan naar een onderneming van economische, ecologische en maatschappelijke waarde. Met als doelstelling om vanaf 2040 CO2-neutraal te zijn in Europa en tegen 2050 wereldwijd. Om dat te bereiken, mikt het merk Renault bijvoorbeeld op een 100% elektrisch gamma tegen 2030 in Europa.

Conceptcar Scenic Vision

Hoewel Renault Group meer dan 10 jaar geleden al pionier was op het gebied van elektriciteit. Gaat het dit keer veel verder dan het beperken van de koolstofdioxide-uitstoot tijdens het gebruik van een auto. Renault onthult vandaag zijn nieuwe conceptcar Renault Scenic Vision. Die de beloftes op het vlak van duurzame ontwikkeling belichaamt en tot in het kleinste detail uitdraagt. Het decarbonisatieplan van Renault wordt hiermee aangepast de volledige levensduur van een auto.

Voorbode van toekomstige 100% elektrische gezinsauto

Renault schrijft opnieuw geschiedenis, dit keer met een conceptcar. Deze Scenic Vision is qua design een voorbode van een toekomstige 100% elektrische gezinsauto van Renault. Vanbinnen en op technologisch vlak nodigt hij uit om naar een andere tijd te reizen, naar een toekomst waarin technologieën en innovaties leiden tot een duurzamere en milieuvriendelijkere wereld. Eerder gaf Renault al een teaser vrij van zijn nieuwste conceptcar.

Vorig bericht Amsterdamse startup Tradesnest ontvangt lening van Innovatiefonds Noord-Holland
Volgend artikel Start werkzaamheden herinrichting Westerweg (Heiloo)

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland