Infra

Leimuiderbrug extra avond en nacht dicht door werkzaamheden

Brug van 20 tot 21 december afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Leimuiderbrug extra avond en nacht dicht door werkzaamheden

Haarlemmermeer,
Na het groot onderhoud van de afgelopen dagen functioneerde de Leimuiderbrug niet naar behoren. De afsluiting van de brug is nodig om vast te stellen wat de oorzaak hiervan is. Gemotoriseerd verkeer moet tijdens de afsluiting omrijden via de A4/N446 en rekening houden met extra reistijd.

Oorzaak vaststellen

Tussen 8 en 18 december 2023 is een deel van het hydraulisch systeem van de Leimuiderbrug vervangen. Na deze werkzaamheden bleek echter dat de brug niet goed opent en sluit. Om vast te stellen wat de oorzaak is en hoe het euvel opgelost kan worden, wordt de Leimuiderbrug van 20 december (19.30 uur) tot 21 december (05.00 uur) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Evenals het afgelopen weekend blijft een deel van de brug begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, landbouwverkeer en (brom)fietsers. Het overige verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4.

Stremming voor de scheepvaart

Sinds het groot onderhoud aan de brug kon de Leimuiderbrug niet bediend worden en gold een stremming voor scheepvaart hoger dan 2,56 meter. De brug kan pas weer bediend worden als het probleem verholpen is. Tijdens de komende werkzaamheden van 20 op 21 december is een algehele stremming voor de scheepvaart van kracht ter hoogte van de Leimuiderbrug.

Vorig bericht Resultaten verkenning N242 bekend
Volgend artikel In 2024 ondersteunt PIM-NH circulaire ondernemers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland