Energietransitie

Tata Steel start proef met waterstofgasinjectie in hoogoven

Staalproducent begon in Jamshedpur met proefinjectie waarbij 40% van injectiesystemen gebruikt wordt

Tata Steel start proef met waterstofgasinjectie in hoogoven

Op maandag kondigde de Indiase staalproducent Tata Steel Ltd aan dat het begonnen is met het uitvoeren van proeven om waterstofgas in de hoogoven van hun kernfabriek te injecteren. Tata Steel doet dit om het gebruik van metallurgische cokes en de koolstofuitstoot te verminderen.

10% minder koolstofuitstoot

De proef, die naar verwachting vier tot vijf dagen zal duren, heeft het potentieel om het cokesgebruik met 10% te verminderen. Dat betekent een vermindering van 7 tot 10% van de koolstofdioxide-uitstoot per ton geproduceerd ruw staal.

Groenere brandstofinjectiemiddelen

De proef zal inzicht geven in de werking van hoogovens met groenere brandstofinjectiemiddelen. Het verbruik van fossiele brandstoffen en de daaruit voortvloeiende CO2-emissies van de hoogoven worden hierdoor verminderd.

CO2-neutraal in 2070

De overstap naar waterstof is noodzakelijk nu India voor bepaalde industrieën, zoals de staalindustrie, doelstellingen heeft vastgesteld voor het waterstofverbruik. Hiermee wil India de vraag naar schonere brandstof te stimuleren en zo streven naar het doel om in 2070 volledig CO2-neutraal te zijn.

Vorig bericht Zo houd je bij groei grip op de inzet van je personeel 
Volgend artikel Genomineerden Westfries Ondernemersgala bekend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland