Rapport

Reactie VNO-NCW op rapport Tata Steel

Alleen als Tata Steel gezondheid van omwonenden kan garanderen, zou het miljardensubsidies van de overheid mogen krijgen om te verduurzamen

 

Reactie VNO-NCW op rapport Tata Steel

Alleen als staalfabriek Tata Steel de gezondheid van omwonenden kan garanderen, zou het miljardensubsidies van de overheid mogen krijgen om te verduurzamen. Dat is de conclusie van de speciaal ingestelde Expertgroep Gezondheid IJmond. Lees hier verder.

Ondernemersorganisatie VNO-NCW op dit rapport gereageerd:

  • Dit rapport geeft Tata handvatten voor verdere versterking van de lokale gezondheid en het wijst terecht op het belang van een goede dialoog met de omgeving.
  • Het benoemt daarnaast ook goed dat staalproductie in Nederland efficiënt plaatsvindt (met de ambitie om voorop te lopen met groen/schoon staal) én dat verplaatsing daarvan ongewenst is om meerdere redenen.
  • Tata kan via de maatwerkafspraken (versneld) verduurzamen en de gezondheidseffecten kunnen daarin worden meegenomen, zoals ook de bedoeling is van het kabinet. Belangrijk is dat de maatwerkafspraken snel rondkomen, zodat kan worden geïnvesteerd in nieuwe duurzame technologie.
  • Het is verder belangrijk om een eerlijk speelveld binnen Europa te waarborgen. In Europa is onlangs bijvoorbeeld een akkoord gesloten met nieuwe normen voor schonere lucht en dat biedt een goed uitgangspunt.
  • Tot slot signaleert de Expertgroep terecht dat de aanwezigheid van industrie/bedrijvigheid ook juist een positieve invloed heeft op gezondheid van inwoners. In Limburg zien we nog steeds de negatieve effecten op de gezondheid en sociaaleconomische positie van mensen na de mijnsluiting.
Vorig bericht 15 maart politiek cafe Enkhuizen met minister Micky Adriaansens
Volgend artikel GiG goes Jumbo: onafhankelijk drankmerk nu bij grote super

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland