Evenement

Informatiebijeenkomst industrie en gezondheid IJmond op 22 mei

Inwoners kunnen informatie opdoen en vragen stellen aan bestuurders

Informatiebijeenkomst industrie en gezondheid IJmond op 22 mei

IJmond-regio,
Op woensdag 22 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats voor inwoners van de IJmond-regio over industrie en gezondheid. Het doel is om inwoners te informeren over diverse zaken die op dit gebied spelen. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Samenwerking ministeries, gemeenten en provincie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met de IJmondgemeenten en de provincie Noord-Holland. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat), gedeputeerde Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland) en wethouders van de IJmondgemeenten zijn aanwezig bij deze bijeenkomst.

Plenair programma

Minister Adriaansens en Staatssecretaris Heijnen lichten het lopende proces toe om te komen tot maatwerkafspraken (ondersteuning op maat voor de verduurzaming) met Tata Steel Nederland. Ook worden twee rapporten toegelicht die recent zijn gepubliceerd. De Expertgroep Gezondheid IJmond licht hun advies “Gezondheid geborgd” toe. Medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat lichten het rapport “Hoe Tata Steel Nederland te verduurzamen?” van de externe adviseurs Hans Wijers en Frans Blom toe. Na de presentaties kunnen aanwezigen vragen stellen aan de bestuurders.

Themasessies

Na het plenaire programma worden er parallel drie themasessies gehouden over de rapporten:

  • Gezondheid geborgd
  • Hoe Tata Steel Nederland te verduurzamen?
  • Geluidbeheer Industrieterrein IJmond

In de drie themasessies is er ruimte om inhoudelijke vragen over de verschillende rapporten te stellen. Vertegenwoordigers van de verschillende organisaties staan inwoners in de themasessies te woord.

Tijd en locatie

Datum: woensdag 22 mei 2024
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur, einde 22.00 uur
Locatie: Telstar stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid

Aanmeldformulier

Via het aanmeldformulier Informatieavond industrie en gezondheid IJmond kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 20 mei 2024. De aanwezigheid van de Minister van Economische Zaken en Klimaat en Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is onder voorbehoud van eventuele parlementaire verplichtingen.

Vorig bericht De laatste faillissementen in Noord-Holland
Volgend artikel Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland