Duurzaamheid

Subsidie voor 35.000 extra Amsterdamse zonnepanelen op huurwoningen

Amsterdam geeft 4 miljoen euro subsidie

Subsidie 35.000 zonnepanelen huurwoningen

Amsterdam,
De gemeente Amsterdam geeft 4 miljoen euro subsidie om snel zonnepanelen op daken te plaatsen. 6 corporaties gebruiken deze subsidie om ruim 35.000 extra zonnepanelen te leggen. Zo maken ze duizenden huurwoningen in een sneller tempo een stuk duurzamer.
Amsterdam zet vol in op het verduurzamen van woningen. Vooral bij oudere woningen is veel winst te behalen. Huurwoningen met zonnepanelen zijn zuiniger en comfortabeler. En het geld dat ze hiermee besparen, komt voor een groot deel terecht bij Amsterdammers die dat het beste kunnen gebruiken en de meeste last ondervinden van de hoge energieprijzen.

Subsidie in 2 rondes

De gemeente geeft de 4 miljoen subsidie in 2 rondes. In de eerste ronde in 2021 hebben ze 2,3 miljoen euro toegewezen. Het resterende bedrag van 1,7 miljoen hebben ze nu verdeeld. De corporaties Lieven De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot, Ymere en Woonzorg Nederland krijgen nu subsidie. Hiermee kunnen de corporaties  problemen oplossen die ze tegenkomen als ze zonnepanelen willen plaatsen, en extra vaart maken.

Besteding subsidie eerste rond

De subsidie uit de eerste ronde is goed besteed. Corporaties konden hiermee bijvoorbeeld zonnepaneelprojecten opzetten die onder aan de streep wat minder opbrengen. Ook heeft het hen gestimuleerd om hun plannen voor zonnepanelen goed door te zetten. Zo geven de corporaties aan dat zonnepanelen nu een standaard onderdeel van plannen en budgetten zijn geworden. Als daken aan renovatie toe zijn, kijken onderhoudsteams voortaan ook of er dan meteen panelen geplaatst kunnen worden. Soms komen er dan problemen naar boven. Dit zorgt voor veel maat- en uitzoekwerk. Maar met behulp van deze subsidie kunnen de corporaties deze projecten toch oppakken.

Vorig bericht Amsterdam investeerde vorig jaar 800 miljoen euro
Volgend artikel Getekend voor woningbouwplan De Geelvinck in Heemskerk

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland