Woningbouw

Startnotitie voor 29 nieuwe sociale huurwoningen aan Westzijde in Zaandam

Doel is om terrein levendige plek te maken dichtbij centrum en station

Startnotitie huurwoningen Westzijde Zaandam

Zaandam,
Woningcorporatie Rochdale wil 29 sociale huurwoningen ontwikkelen op het lege stuk grond aan de Westzijde 248-252. Deze nieuwe woningen zijn voor starters en ouderen. Zaanstad legt hiervoor een startnotitie voor aan de gemeenteraad. Hierin staan de randvoorwaarden en uitgangspunten waar het plan aan moet voldoen. Het doel is om van het terrein een levendige plek te maken dichtbij het centrum en het station.  

In de startnotitie beschrijft de gemeente ook het proces. En hoe ze de bewoners en de buurt betrekken bij de ontwikkeling. Het doel van de startnotitie is om de gemeenteraad aan de voorkant te betrekken bij het plan. Zo kunnen zij alvast extra uitgangspunten meenemen, voordat Rochdale het plan verder uitwerkt. Als de gemeenteraad de startnotitie vaststelt, kan Rochdale aan de slag met het haalbaarheidsonderzoek. Op basis van wat er mogelijk is op deze plek, kan Rochdale een plan uitwerken voor de ontwikkeling van de Westzijde 248-252.

Duurzame houtbouw

Wethouder René Tuijn: “Een aantal uitgangspunten voor dit stuk grond willen we nu alvast met elkaar vastleggen. We kunnen ons goed vinden in het idee voor 29 sociale huurappartementen voor 1-2 persoonshuishoudens. Voor starters en ouderen. Ook het idee om vooral met hout te bouwen spreekt ons erg aan. Dit past heel goed bij het verleden en de cultuurhistorie van Zaanstad. Daarnaast past de duurzame bouwmethode ook bij onze toekomstambities.”

Vorig bericht Nieuwe terrasregels binnenstad Haarlem geven duidelijkheid
Volgend artikel Weg over Anna’s Hoeve wordt maandag 3 april 3 dagen afgesloten voor autoverkeer

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen