Nieuws

Luid startsein voor bouw 251 woningen in Amsterdam-Noord

Het plan bestaat uit 149 appartementen en 26 stadswoningen koop en 76 sociale huurappartementen.


Amsterdam – Met een goede knal gaven Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord, Birgitte de Maar, bestuurder Rochdale, en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, vorige week het startsein voor de bouw van 251 woningen aan het Banneplein in Amsterdam-Noord. Ontwikkelcombinatie Banne Binnen CV, een samenwerkingsverband van Rochdale en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en uitvoerder BAM Wonen gaan de klus samen klaren.

In totaal komen er in de Banne 251 koop- en huurwoningen en 101 parkeerplaatsen bij. De realisatie van de 76 sociale huurwoningen past binnen het beleid van de gemeente Amsterdam en woningstichting Rochdale en het streven naar gemengde wijken, waar alle typen huishoudens, jong en oud en verschillende inkomensgroepen, met elkaar leven.

Ingrijpende vernieuwing

Het Banneplein vormt de afsluiting van een ambitieuze vernieuwingsoperatie waarmee De Banne weer klaar is voor de toekomst. De buurt werd gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Omdat de leefbaarheid hier onder druk kwam te staan, is een intensief traject van plannen maken gestart. Als eerste werd in 2013 een nieuw winkelgebied aan het Bazaanjachtplein gerealiseerd. Winkeliers, zorginstellingen, gemeente, beleggers en de ontwikkelaars werkten hierbij nauw samen. Dit werd gevolgd door de bouw van een school met 34 eengezinswoningen aan de Ankerplaats. Met de start van de laatste fase nadert het project ‘Banne Centrum’ de voltooiing: een ingrijpende vernieuwing van het hart van de buurt De Banne.

De verkoop draait op volle toeren. Vrijwel alle appartementen zijn verkocht. Binnenkort start de verkoop van de laagbouw. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2020 opgeleverd.

Vorig bericht Brouwcafé, horeca, kantoorruimtes en meer in oude silo’s Zeeburgereiland
Volgend artikel Nieuw onderwijsconcept op Mediapark

Nu op WijNoordHolland