Nieuws

SHARE Meets over Smart Cities, duurzame bedrijvenparken, woninginnovaties en uitreiking Award

SHARE is een initiatief van Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC en Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer


duurzame bedrijvenparken woninginnovaties

Haarlemmermeer
SHARE Meets op 10 oktober staat in het teken van Smart Cities, duurzame bedrijvenparken en woninginnovaties. Ook wordt de winnaar van de SHARE Award bekendgemaakt voor het meest innovatieve bedrijf in de regio Haarlemmermeer. De bijeenkomst vindt plaats in Pharos, de gezondste werkcommunity van Europa.

Lara van Druten van The Waste Transformers is de laatste winnaar van de SHARE Award. Zij is directeur en oprichter. Dit bedrijf heeft een wereldwijde impact met het omzetten van afval in energie. Van Amsterdam tot Colombia hebben hotels, havens en steden de mogelijkheid hun afval zelf in schone energie om te zetten. Wat de SHARE Award voor haar betekent, is een van de vragen aan haar van gespreksleider Ilknur Donmez (gemeente Haarlemmermeer).

Smart City

Door nieuwe technologieën slim in te zetten voor ‘stadse’ problemen zoals mobiliteit en de groeiende afvalstromen bouwt de gemeente Amsterdam aan een Smart City. Ger Baron (Chief Technology Officer gemeente Amsterdam) geeft inspirerende praktische voorbeelden over de successen en dilemma’s van het digitale domein. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Gezonde werkomgeving

Pharos wil de meest gezonde en energieopwekkende werkomgeving van Europa zijn. Daar zijn heel uiteenlopende zaken voor nodig. Denk aan een duurzame inrichting met natuurlijke materialen en kleuren, gezonde lucht, veel daglicht, aandacht voor goede voeding, zo min mogelijk afval (‘zero waste’) en programma’s voor het lichamelijk en de geestelijk welzijn van de werknemers. Xander Meijer en top-chef Jonathan Karpathios verzorgen een rondleiding.

Verhaal van de polder

Het is de passie van gebiedsontwikkelaar AM om inspirerende en duurzame leefomgevingen te ontwikkelen. Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) gaat in op de wijk ZuiderHoeven die onderdeel uitmaakt van het project Zuidrand in Hoofddorp. De wijk in boerderijstijl is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke geschiedenis van de boerderijen en agrarische ensembles. De woningen zijn voorzien van een innovatief verwarmingssysteem dat een gasaansluiting overbodig maakt.

Duurzame bedrijvenparken

De 280 bedrijventerreinen zijn van groot belang voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. Ze zijn goed voor bijna 300.000 banen en € 30 miljard aan verdiensten per jaar. Bedrijven op diverse parken zijn gestart met het gezamenlijk inzetten op verduurzaming van de terreinen. Hoe werkt dat in de praktijk? Wie zijn de trekkers? Ed Nieuwenhuizen en Frans van der Beek (SADC/PHB-Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen) vertellen hoe dat wordt aangepakt.

Uitreiking

De 8ste SHARE Award wordt uitgereikt door wethouder wethouder Marja Ruigrok (Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer). Het is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Bij de daaropvolgende netwerkborrel serveert topchef Jonathan Karpathios die onbespoten producten.

Aanmelden

De ontvangst van SHARE Meets is om 14.00 uur, de aanvang 14.30 uur en het einde is om 17.00 uur. Meld u aan via deze link. De toegang is gratis.

Wat is SHARE Meets?

De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC en Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

Vorig bericht Grootste cao-loonstijging in tien jaar
Volgend artikel Amsterdams MonetDB Solutions sluit deal met ServiceNow

Nu op WijNoordHolland