Nieuws

Amsterdams MonetDB Solutions sluit deal met ServiceNow

MonetDB Solutions ontvangt investering van ServiceNow


MonetDB Solutions

Amsterdam
MonetDB Solutions, opgericht door onderzoekers van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), maakt bekend dat het een investering ontvangt van het Amerikaanse servicemanagement-bedrijf ServiceNow.

De investering moet leiden tot een bredere serviceverlening, zodat grote bedrijven flinke stappen kunnen zetten bij het versnellen en opschalen van hun digitale activiteiten. Daarnaast gaan beide bedrijven samenwerken om de opensource database-technologie van MonetDB in te bouwen in het Now Platform van Service Now. Deze krachtenbundeling zal de analysecapaciteit van het platform vergroten en grotere transactiesnelheden mogelijk maken voor de grootste gebruikers daarvan.

Nieuwe benadering van database-technologie

“In de huidige wereld van digital business verwachten grote organisaties een steeds grotere responsiveness en snelheid van de applicaties waarmee ze werken”, zegt prof.dr. Martin Kersten, CEO en medeoprichter van MonetDB Solutions. “Dat vergt een nieuwe benadering van database-technologie. Daarom bouwen we nu samen met ServiceNow onze database-as-a-service-omgeving verder uit. Onze kernactiviteit blijft productinnovatie voor MonetDB, op basis van wetenschappelijk onderzoek.”

Productiviteit verhogen

“We werken samen met de grootste organisaties ter wereld om digitale workflows te leveren die geweldige ervaringen leveren en de productiviteit verhogen”, zegt Pat Casey, CTO en senior vicepresident van DevOps, onderdeel van ServiceNow. “Wij stellen alles in het werk om met het Now Platform het meest innovatieve platform te kunnen bieden aan onze klanten. We investeren in MonetDB Solutions zodat we onze expertise in cloud automation met elkaar kunnen delen, waar de grootste bedrijven ter wereld profijt van zullen hebben.”

Over MonetDB Solutions

MonetDB Solutions is een spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is het officiële ontwikkelings- en consultancybedrijf voor het opensource database-managementsysteem MonetDB, dat is gespecialiseerd in database-technologie voor bigdata-analyse en business intelligence.

Vorig bericht SHARE Meets over Smart Cities, duurzame bedrijvenparken, woninginnovaties en uitreiking Award
Volgend artikel Microsoft stapt met KLM in de duurzame luchtvaart

Nu op WijNoordHolland