Opening

NXT50five opent nieuwe snellaadlocatie bij winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard

Voor één auto met een laadcapaciteit van 300 kW of twee auto’s die tegelijkertijd 150 kW laden

Charingpannel

NXT50five heeft een nieuwe snellaadlocatie geopend bij het winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. De locatie is voorzien van de NXT ChargePost. Dit unieke snellaadsysteem maakt snelladen bij het winkelcentrum mogelijk, ondanks dat het zich bevindt in een netcongestiegebied. Naast deze locatie openen NXT50five en NXT Mobility de komende maanden nog veel meer locaties, waardoor het netwerk doorgroeit naar nu al zo’n 20 openbare snellaadlocaties.

Bij NXT50five Middenwaard kan één auto met een laadcapaciteit van 300 kW of kunnen twee auto’s tegelijkertijd 150 kW opladen. De meeste gangbare laadpassen worden geaccepteerd, waaronder de NXT Mobility Card en de 50five laadpas.

Netcongestiegebied

De opkomst van elektrisch vervoer is niet meer te stoppen. De vraag naar nieuwe (snel)laadpunten stijgt dan ook snel. Helaas kan door de beperkte capaciteit op het stroomnet aan deze vraag op veel locaties niet worden voldaan. Dit heet netcongestie. Winkelcentrum Middenwaard bevindt zich in een netcongestiegebied, waardoor het plaatsen van reguliere snelladers voorlopig niet mogelijk is.

NXT ChargePost, snelladen met accubuffering

De NXT ChargePost biedt hier uitkomst. Deze unieke snellader maakt – zonder aanpassingen aan het stroomnet – snelladen op iedere locatie mogelijk. De NXT ChargePost werkt als een powerbank. Het systeem gebruikt in de basis het beschikbare vermogen van het elektriciteitsnetwerk en vult dit waar nodig aan met opgeslagen energie.

Over de samenwerking NXT 50five

NXT50five is een samenwerking tussen 50five Group en NXT Mobility. Samen bouwen we aan een landelijk dekkend, publiek toegankelijk, hoogvermogen snellaadnetwerk. De focus ligt op het realiseren van snellaadlocaties voor zowel personen- als vrachtverkeer. Met slimme accugebufferde laadsystemen bieden we concrete oplossingen voor hoogvermogen snelladen in netcongestiegebieden.

Vorig bericht Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over
Volgend artikel Tweede participatieronde energie opwekken langs snelweg

Nu op WijNoordHolland