Horeca

Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

Lokale expertise via kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon

Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

Foto: Sophia van den Hoek

Amsterdam,
De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van Resengo, ondersteund door groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden. 

Met de overname van Resengo, leidend in online reserveringen in België, voegt Zenchef|Formitable meer dan 3500, waaronder RIJKS in Amsterdam, The Jane in Antwerpen en alle Belgische driesterrenrestaurants, toe aan het platform. Daarmee is de groep direct het grootste restaurantplatform van Europa, met een aanbod van meer dan 15.000 restaurants. “De overname van Resengo is een gamechanger”, zegt CEO van Zenchef|Formitable, Xavier Zeitoun. “Met deze overname bevorderen we onze kernmissie om restaurants de verbinding met hun gasten te helpen verdiepen. Bovendien bouwen we met deze belangrijke stap, door middel van technologie, aan een veerkrachtige restaurantindustrie, die restauranthouders in staat stelt om commissie gebaseerde software van derden te weerstaan.”

Sterk in de sector

Het huidige Resengo team sluit zich aan bij de meer dan 200 werknemers van Zenchef|Formitable en gezamenlijk bieden zij lokale expertise via kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon. De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. De groep zal alle klanten van Resengo, met hun beste in zijn klasse restaurant tech-platform en consumenten app, aankomende tijd ondersteunen. Zeitoun: “Al vele jaren bewonder ik hoe Dirk en het team van Resengo de restaurantindustrie in België en Nederland versterken. Samen staan we klaar om nog sterkere ondersteuning aan restauranthouders te bieden en betekenisvolle verbindingen voor gasten in heel Europa te creëren. Zo behouden we onze lokale expertise in de doelmarkten.”

Duurzame groei, zonder commissie

CEO van Resengo, Dirk Gypen heeft vertrouwen in de acquisitie: “Sinds de oprichting van Resengo, twee decenia geleden, helpen we restauranteigenaren bij het maximaliseren van hun bezettingsgraad en het verbeteren van de gastervaring in het gehele proces van ontdekking tot boeking en vervolgens de terugkomst. Ons doel is dat onze restaurants profiteren van de kansen die voortvloeien uit het klantenbestand van Zenchef|Formitable en het verminderen van de afhankelijkheid van externe platforms. We zijn blij en vereerd dat we ons bij de groep kunnen aansluiten, omdat zij onze missie weerspiegelen.”

Vorig bericht Bestuur beter business lanceert versie 3.0 voor Haarlem en IJmond
Volgend artikel NXT50five opent nieuwe snellaadlocatie bij winkelcentrum Middenwaard, Heerhugowaard

Nu op WijNoordHolland