Subsidie

Miljoenensubsidie voor ondernemers die duurzaam innoveren

Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor mkb

Miljoenensubsidie voor ondernemers die duurzaam innoveren

Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen een subsidie aanvragen. In 2023 stellen de provincie en het Rijk hiervoor ruim € 9,5 miljoen beschikbaar.

Ondersteuning voor mkb

Met de subsidieregelingen MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) haalbaarheidsprojecten en Research & Development projecten wil de provincie Noord-Holland het midden- en kleinbedrijf ondersteunen en innovatie stimuleren. De regelingen zijn bedoeld voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project. Aanvragen kan vanaf 4 april.

Duurzame innovatie

De provincie wil de verduurzaming van de economie versnellen en ondersteunt en stimuleert daarom duurzame innovatie. Het Rijk stelt € 5.454.167 beschikbaar. Noord-Holland levert dit jaar een bijdrage van € 4.462.500. Dit betekent dat er, na aftrek van de uitvoeringskosten, in totaal ruim € 9,5 miljoen beschikbaar is voor de financiering van innovatieprojecten binnen het mkb. Veel ondernemers willen gebruik maken van de regelingen. In 2022 is er aan 132 haalbaarheidsprojecten en 31 R-D-samenwerkingsprojecten subsidie verleend. Het gaat om uiteenlopende initiatieven zoals off-grid elektrische energie door middel van mobiele batterijen en een apparaat dat op eenvoudige, accurate en veilige wijze via sonar- en lidar-technologie inspecties uit kan voeren onder water.

Topsectoren

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen als zij een haalbaarheidsproject in voorbereiding op een Research & Development project gaan uitvoeren. De activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd passen binnen het Missiegedreven Innovatie en Topsectorenbeleid. Ondernemers kunnen voor meer toelichting kijken op op www.topsectoren.nl en op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Aanvragen vanaf 4 april

De regeling is te vinden op de website van de provincie Noord-Holland. Ondernemers kunnen tussen 4 april 2023 en 12 september 2023 een aanvraag indienen.

Provincie ondersteunt ondernemers

Ondernemers kunnen ook gebruik maken van Investeringsgereedprogramma PIM, het versnellingsprogramma GO! –NH en het Innovatiefonds Noord-Holland. In een latere fase komen zij mogelijk ook in aanmerking voor ondersteuning vanuit ROMInWest. Ondernemers in Noord-Holland Noord kunnen terecht bij Ontwikkelingsbedrijf NHN voor advies en ondersteuning bij subsidie- en investeringsvragen.

Vorig bericht Weekendafsluiting brug Vrouwenakker (N231) bij Uithoorn
Volgend artikel Ondernemers inspireren elkaar in nieuwste Marktplaats-campagne

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland