Infra

Weekendafsluiting brug Vrouwenakker (N231) bij Uithoorn

Voor zowel wegverkeer als scheepvaart

Weekendafsluiting brug Vrouwenakker UithoornUithoorn,
In het weekend van zaterdag 1 tot maandag 3 april 2023 is brug Vrouwenakker tussen Vrouwenakker en De Kwakel in beide richtingen afgesloten voor zowel wegverkeer als voor scheepvaart. Verkeer op de N231 tussen Kudelstaart/De Kwakel en Vrouwenakker wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. 

De provincie Noord-Holland treft voorbereidingen om de brug Vrouwenakker op afstand te bedienen vanaf de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de N231 ter hoogte van de brug Vrouwenakker afgesloten en gaat de brug het weekend uit de bediening.

Weekendafsluiting brug Vrouwenakker

Van zaterdag 1 april 2023 vanaf 6.00 uur tot maandag 3 april 6.00 uur is er geen doorgang mogelijk over de brug in beide richtingen. Ook voor alle scheepvaart – inclusief kleine boten – is de brug in beide richtingen gedurende dit weekend gestremd. Op deze website is meer informatie te vinden over de beschikbaarheid van de vaarweg.

Omleidingen

Voor het wegverkeer geldt er een omleiding ten westen van de brug via de N207 en de A4 en ten oosten van de brug via de N463 en de N212. Al het verkeer wordt via omleidingsborden omgeleid. Ook het openbaar busvervoer van Arriva volgt gedurende deze periode een omleidingsroute. Weggebruikers en buspassagiers zullen dus te maken krijgen met extra reistijd.

Fietsbus

Voor fietsers worden 2 fietsbussen ingezet om de extra reistijd te beperken. Tussen 8.00 en 19.45 uur vertrekt de bus elk heel uur en elk half uur later. Fietsers kunnen met hun fiets opstappen aan beide zijdes nabij de brug.

Werkzaamheden

Met de werkzaamheden zorgt de provincie Noord-Holland ervoor dat brug Vrouwenakker bediend kan worden vanuit de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de brug Vrouwenakker hiervoor klaar te maken, worden communicatie- en bedieningssystemen en software van de brug aangepast en uitgebreid. De provincie voert testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig op afstand bediend kan worden. Ook vervangt de provincie camera’s en plaatst hogere cameramasten voor beter zicht en een veiligere bediening.

Totdat de brug aangesloten is op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend. Naar verwachting wordt de brug Vrouwenakker na goede testresultaten na de werkzaamheden aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard.

Centrale afstandsbediening

Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit 1 punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en stimuleert de provincie het vervoer over water én de weg.

Vorig bericht Amstelveense RobotWise brengt educatieve lesprogramma's
Volgend artikel Miljoenensubsidie voor ondernemers die duurzaam innoveren

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland