Werkzaamheden

Leimuiderbrug extra avond en nacht afgesloten voor testen

De Leimuiderbrug (N207) wordt in de avond en nacht van 21 op 22 december 2023 nogmaals afgesloten voor verkeer

Leimuiderbrug

Bron: Provincie Noord-Holland

Na het groot onderhoud van de afgelopen dagen functioneerde de brug niet naar behoren. De afsluiting van de Leimuiderbrug is nodig om te testen of de brug veilig opent en sluit. Gemotoriseerd verkeer moet tijdens de afsluiting omrijden via de A4/N446 en rekening houden met extra reistijd.

Tussen 8 en 18 december 2023 is een deel van het hydraulisch systeem van de Leimuiderbrug vervangen. Na deze werkzaamheden bleek echter dat de brug niet goed opent en sluit. In de avond en nacht van 20 op 21 december zijn tijdens extra werkzaamheden aanpassingen aan het brugsysteem gedaan. Hiermee lijkt de Leimuiderbrug weer te functioneren.

Extra afsluiting in avond/nacht van 21 op 22 december

Om de Leimuiderbrug ook weer veilig te kunnen bedienen, moet de brug getest worden. Deze testen vinden plaats in de avond en nacht van 21 december (19.30 uur) op 22 december (5.00 uur). Evenals de dag daarvoor blijft een deel van de brug begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, landbouwverkeer en (brom)fietsers. Zij moeten er wel rekening mee houden dat de brug vanwege het testen open kan gaan. Het overige verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 wordt geadviseerd om te rijden via de N446 en de A4.

Sinds het groot onderhoud aan de brug kon de Leimuiderbrug niet bediend worden en gold een stremming voor scheepvaart hoger dan 2,56 meter. De brug kan pas weer bediend worden het probleem verholpen is. Tijdens de komende werkzaamheden van 21 op 22 december is een algehele stremming voor de scheepvaart van kracht ter hoogte van de Leimuiderbrug.

Meer informatie

De Leimuiderbrug ligt in de provinciale weg N207 over de Ringvaart op de grens tussen de gemeenten Haarlemmermeer en Kaag en Braassem. Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Vaarweggebruikers kunnen ook via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.

Sms-alert Leimuiderbrug

Weggebruikers kunnen op de hoogte blijven van eventuele toekomstige storingen of stremmingen van de Leimuiderbrug, door zich aan te melden voor de sms-Alert. Aanmelden van en informatie over deze nieuwe sms-berichtenservice is te vinden op de pagina Leimuiderbrug.

Vorig bericht Samenwerking NKC en Nationaal Platform Recreatievervoer
Volgend artikel A9: Schipholbrug blijft tot april 2025 dicht voor hoge schepen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland