Infra

Kruising N248 Waardpolderhoofdweg in Kolhorn veiliger gemaakt

Snelheid op dit kruispunt is verlaagd naar 50 km/u

Kruising N248 Waardpolderhoofdweg in Kolhorn veiliger gemaakt

De provincie Noord-Holland heeft de afgelopen periode werkzaamheden laten uitvoeren aan de kruising van de N248-Waardpolderhoofdweg in Kolhorn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De snelheid op dit kruispunt is verlaagd naar 50 km/u en zowel voor als na het kruispunt zijn uitbuigingen in de rijbaan van de N248 aangelegd. Daarnaast zijn de aansluiting van de Ansjoviskade op de N248 en de uitweg ter hoogte van de voormalige bushalte verwijderd.

“Het is van groot belang dat deze kruising veiliger wordt. Er zijn nu maatregelen doorgevoerd die er onder andere voor zorgen dat automobilisten hun vaart wel moeten verminderen rond het kruispunt. Dit moet de situatie op het kruispunt overzichtelijker en veiliger maken”, legt gedeputeerde Jeroen Olthof uit. “Begin volgend jaar monitoren we nauwlettend of de verkeersveiligheid voldoende is verbeterd of dat er nog aanvullende maatregelen nodig zijn.”

Verkeersveiligheid verbeteren

Op de N248 is het kruispunt bij de Waardpolderhoofdweg en het kruispunt bij de N248-Wadweg aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit is gebeurd na meerdere (dodelijke) ongevallen op dit traject. Omwonenden hebben actief meegedacht over de punten op deze kruisingen die zij als onveilig ervaarden.

De provincie Noord-Holland wil 0 verkeersslachtoffers in 2050 en zet zich daarom in voor een zo hoog mogelijke verkeersveiligheid op provinciale wegen. Dit doet zij door de wegen duurzaam veilig in te richten, continu te onderhouden en door te investeren in educatie en verandering van gedrag.

Vorig bericht Gratis ondernemerscoaches voor boeren en tuinders in Noord-Holland
Volgend artikel Meest populaire artikelen op WijNoordHolland van de afgelopen week

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland