Franchise

Johnny’s Burger Company wordt masterfranchiser van O’Tacos

Overeenkomst brengt nieuw type franchiseformule

Johnny's Burger Company wordt masterfranchiser van O'Tacos

Foto: Johnny’s Burger Company

Een primeur voor de Nederlandse foodbranche. Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om het van origine Franse fastfoodmerk O’Tacos te franchisen.

Virtual kitchen

Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zullen een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor O’Tacos. “We zijn ontzettend blij met de overeenkomst die tot stand is gekomen met O’Tacos. Johnny’s Burger en O’Tacos zijn producten die een goede aansluiting vinden en elkaar perfect aanvullen. Zo zijn beide merken snelgroeiend én hanteren we dezelfde strenge kwaliteitseisen aan het eten”, aldus Tarek Cherkawi, directeur en founder van Johnny’s Burger Company. Daarnaast zal Johnny’s Burger Company het merk O’Tacos in de komende jaren verder ontwikkelen voor de Nederlandse markt.

Franchiseformule van de toekomst

Dankzij de virtual kitchen ziet de klant enkel de online bestelomgeving van O’Tacos. Het product zelf wordt bereid en bezorgd door Johnny’s Burger Company. Niet alleen biedt dit de mogelijkheid om het aanbod van merken uit één en dezelfde keuken significant uit te breiden, maar zorgt de virtual kitchen ook voor een aanzienlijke energiekosten- en overheadbesparing. Een aantal vestigingen, waaronder die in Schiedam, Loosduinen, Zwijndrecht en Delft, gaat daarnaast ook een shop-in-shopformule aanbieden. Gasten kunnen op één dine-in locatie kiezen uit twee verschillende concepten. “Vanuit O’Tacos hebben we alle vertrouwen in deze samenwerking tussen twee kwalitatieve merken. We voldoen samen aan alle voorwaarden om dit tot een succes te maken en een nieuwe vorm van franchisen te introduceren in de Nederlandse markt”, vertelt Pieter Daems, General Manager bij O’Tacos International.

Vorig bericht Subsidie voor verbeteren bedrijventerrein in Noord-Holland
Volgend artikel BUX en BlackRock bundelen krachten

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland