Samenwerking

BUX en BlackRock bundelen krachten

Beide bedrijven lanceren ETF-spaarplannen in Europa die ETF-portfolio's aanbieden met iShares ETF's

BUX en BlackRock bundelen krachten

Foto: BUX, Yorick Naeff

Amsterdam,
Het Amsterdamse BUX, een van Europa’s snelst groeiende neobrokers, en BlackRock, een van ’s werelds toonaangevende vermogensbeheerders met als doel steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren, kondigden eergisteren een Europees spaarplan aan met verschillende ETF-portfolio’s die gebruikmaken van iShares ETF’s. Met meer dan één miljoen gebruikers is BUX een van Europa’s toonaangevende online brokers.

Individuele portfolio’s met iShares ETF’s

Met BUX kunnen beleggers vanaf nu individuele portfolio’s opbouwen met iShares ETF’s die een brede verdeling van activa bieden in obligaties en aandelen over wereldwijde markten. Zij kunnen met slechts drie klikken een maandelijks BUX-spaarplan opstellen dat aansluit op hun persoonlijke interesses en beleggingsvoorkeuren. Beleggers kunnen hun eigen spaarplan samenstellen door te kiezen uit verschillende iShares ETF’s, waaronder aandelen, obligaties, thema’s, sectoren, factoren en duurzame ETF’s.

Stabiele financiële toekomst

Met een minimale inleg van tien euro per ETF per maand en een vergoeding van één euro per spaarplan, kunnen de BUX ETF-spaarplannen bijdragen aan een stabiele financiële toekomst. Zo helpt de Amsterdamse neobroker beleggers met het opdoen van kennis van financiële markten en diversificatie, zodat zij hun toekomstige beleggingsbeslissingen kunnen onderbouwen.

Kennisgebrek grootste obstakel voor beleggen

Uit eerder onderzoek van BUX blijkt dat 42 procent van de respondenten ‘kennisgebrek’ en veertig procent ‘niet weten waar te beginnen’ noemt als belangrijkste redenen om niet te beleggen. Hoewel beleggen op de lange termijn een belangrijke rol kan spelen bij het opbouwen van een stabiele financiële toekomst en 39 procent van de ondervraagden sparen voor de lange termijn een belangrijke reden vindt om wel te beleggen, blijkt uit het onderzoek dat een groot deel van de ondervraagde Europeanen onzeker is met beleggen.

Beleggen om te sparen

Ook voor Nederlanders is sparen voor de lange termijn de primaire motivatie voor beleggen. Daarnaast richt dertien procent van de Nederlandse beleggers zich op het verdienen van een passief inkomen. Verder houdt kennisgebrek ook Nederlandse beleggers tegen, waarbij zestien procent aangeeft dat ze niet genoeg weten over beleggen om te beginnen. Desondanks heeft veertig procent van de Nederlandse ondervraagden plannen om in de toekomst te beleggen en belegt 24 procent nu al.

Doel samenwerking

Yorick Naeff, CEO van BUX: “De wil om te beginnen met beleggen is er, maar de kennis ontbreekt en is een obstakel voor mensen die wel willen maar geen ervaring hebben. Door samen te werken met BlackRock, een gerenommeerde expert in financiële markten en producten, hebben we een goede oplossing gecreëerd voor klanten die vanwege de enorme keuze aan producten niet weten hoe en wanneer ze moeten beginnen met beleggen. Samen kunnen BUX en BlackRock een echte impact maken op hoe Europeanen beleggen en hun financiële toekomst benaderen.”

‘Verheugd om samen te werken’

Elbert Rodenburg, Head of iShares & Wealth bij BlackRock Nederland: “Wanneer beleggen kostenefficiënt en toegankelijk wordt gemaakt, keren miljoenen beleggers zich tot iShares ETF’s als hulpmiddel om investeringsportefeuilles op te bouwen en financiële welvaart te bereiken. Wij zijn verheugd om samen te werken met BUX. Deze samenwerking creëert namelijk een efficiënte manier voor beleggers in heel Europa om de voordelen van ETF’s en het beleggen in wereldwijde markten te bereiken in een eenvoudig, toegankelijk en kostenefficiënt formaat.” Het BUX-spaarplan met iShares ETF’s is sinds 31 januari in de BUX-app toegankelijk in alle markten waar BUX beschikbaar is.

Vorig bericht Subsidie voor verbeteren bedrijventerrein in Noord-Holland
Volgend artikel 9 februari stikstofwebinar Provincie Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland