Management

BUX benoemt Nontya Mtshaulana tot Chief Risk Officer

Aanstelling belangrijke stap om Management Board te versterken

BUX benoemt Nontya Mtshaulana tot Chief Risk Officer

Foto: BUX, Nontya Mtshaulana

Amsterdam,
BUX, recent overgenomen door ABN AMRO, stelt per 1 september 2024 Nontya Mtshaulana aan als nieuwe Chief Risk & Compliance Officer en lid van het Management Board. Met vijftien jaar ervaring in gereguleerde omgevingen en in de financiële dienstverlening zal Mtshaulana leiding geven aan de risk, legal en compliance teams binnen BUX.

Groeistrategie ondersteunen

In haar nieuwe rol zal Mtshaulana toezicht houden op de strategie, reputatie en wet- en regelgeving om zo de belangen van klanten en stakeholders van BUX te waarborgen. “We zijn blij om Nontya Mtshaulana te verwelkomen in ons team juist nu we, na de overname, aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen” zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. “Door haar uitgebreide kennis van de sector en haar vertrouwdheid met ABN AMRO zal zij een belangrijke rol spelen in de integratie en bij het realiseren van onze lange termijn doelstellingen. De benoeming van Nontya benadrukt de toewijding van BUX in het handhaven van de hoogste standaarden op het gebied van risico, juridische zaken en naleving, waarmee BUX haar positie als vertrouwd platform voor particuliere beleggers versterkt.”

Nieuw hoofdstuk

Nontya Mtshaulana is Chartered Accountant en CFA Charterholder en heeft een Executive Masters in M&A and Valuations van Duisenberg School of Finance en een Executive MBA van de Universiteit van Oxford. Met uitgebreide ervaring bij PwC in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Nederland, startte ze in 2016 bij ABN AMRO. Hier was ze werkzaam als Business Manager voor de CRO en later als programmamanager voor duurzame financiële regelgeving. Bovendien is Mtshaulana medeoprichter en bestuurslid van Marula Square, een impactbeleggingsfonds in Sub-Sahara Afrika. Mtshaulana is enthousiast over haar toetreding tot het management van BUX. Mtshaulana: “Ik ben trots dat ik op zo’n cruciaal moment bij BUX aan de slag mag gaan. De missie van BUX om beleggen toegankelijk, intuïtief en betaalbaar te maken voor iedereen, sluit perfect aan bij mijn professionele waarden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het voortdurende succes van BUX door ervoor te zorgen dat de inspanningen op het gebied van risico en juridische zaken optimaal zijn.”

Vorig bericht € 1,8 miljoen voor samenwerking onderwijs, bedrijven en overheid
Volgend artikel Amsterdam hotel investeert in welzijn medewerkers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen