ICT

Glaspoort start binnenkort met het aansluiten van eerste bedrijven in Havengebied Ijmuiden

Totaal worden ruim 1.100 bedrijven op open glasvezelnetwerk aangesloten

Glaspoort start binnenkort met het aansluiten van eerste bedrijven in Havengebied Ijmuiden
IJmuiden,
De eerste pandaansluitingen in Havengebied IJmuiden worden binnenkort gerealiseerd door Glaspoort. In totaal worden ruim 1.100 bedrijven op het open glasvezelnetwerk aangesloten. De werkzaamheden zijn naar verwachting in oktober afgerond en dan kunnen de ondernemers gaan genieten van supersnel glasvezelinternet van Glaspoort.

De aansluitingen worden in opdracht van Glaspoort door aannemer Selecta uitgevoerd. Hiervoor wordt circa 30 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de ondernemers van Havengebied Ijmuiden te voorzien van snel internet.

“Samen maken wij glasvezel toegankelijk voor iedereen”, zegt Martin Wanschers, COO van Glaspoort. “Zo ook voor bedrijven gevestigd in dit belangrijke havengebied. Optimale connectiviteit is voor bedrijven van groot belang. Wij zijn trots om ons steentje bij te dragen aan het maken van de digitale verbinding tussen IJmuiden en de rest van de wereld.”

Vrijblijvende glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort

Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder . Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.

Vorig bericht IDEA symposium ‘Energietransitie is Mensenwerk’ op dinsdag 20 september
Volgend artikel Goldfish investeert in AI SaaS start-up Churned

Nu op WijNoordHolland