Nieuws

Bedrijven uit Noord-Holland Noord zetten zich in tijdens COVID-19 crisis

NHN is gevraagd te zoeken naar bedrijven die iets kunnen betekenen bij produceren en inkopen van hulpmiddelen om coronavirus te bestrijden.


Corona

Alkmaar
Het crisisteam van Economische Zaken heeft NHN om hulp gevraagd bij het zoeken naar bedrijven die iets kunnen betekenen in het produceren en inkopen van benodigde hulpmiddelen om het corona-virus te bestrijden. Hiertoe is het Landelijk Consortium Hulpmiddelen opgericht. Dit consortium heeft als doel om verschillende medische hulpmiddelen waaraan een tekort dreigt, gezamenlijk in te kopen, zonder winstoogmerk, in het landsbelang.

Hulp tegen Corona

Naar aanleiding van deze oproep zijn maar liefst 40 bedrijven uit de regio bereid gevonden om hier iets in te betekenen. Deze lijst is aangeleverd bij de Rijksoverheid. Met één partij uit West-Friesland is inmiddels een contract getekend om via hun netwerk grote aantallen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen te importeren. Ook met twee andere bedrijven worden gesprekken gevoerd voor het importeren van producten en het produceren en leveren van beademingsapparatuur. Het belangrijkste waar de overheid nog dringend naar zoekt, zijn partijen die iets kunnen betekenen op het gebied van beschermingsschorten en beademingsapparatuur.

Het is hartverwarmend om te zien hoe bedrijven zich belangeloos in willen zetten. Het aanbod varieert van het beschikbaar stellen van personeel en naaimachines tot aan hele fabriekshallen. Van Texel tot aan Alkmaar, overal komt hulp vandaan. NHN coördineert deze aanvragen en schakelt namens de regio richting het ministeriële crisis team. Heb je een bedrijf, of ken je een bedrijf in je netwerk die iets kan betekenen? Neem dan contact op met Abdellah Ezzerari.

Vorig bericht Coronacrisis treft Amsterdamse economie hard
Volgend artikel Burgemeestersprocedure Koggenland opgeschort

Nu op WijNoordHolland