Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de Week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Groen licht voor Markthal Purmerend

De Markthal Purmerend gaat er komen. Donderdagavond bleek een meerderheid in de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer voorstander te zijn van de bouw van de Markthal aan de Koestraat. De meeste fracties zijn wel bezorgd over het verdwijnen van de 73 parkeerplaatsen. Op 22 februari wordt de Markthal besproken in de raadsvergadering.

Op de plek van de voormalige Nukahal wordt door ontwikkelaar Attica een multifunctionele overdekte markthal gebouwd. De Markthal gaat gebruikt worden voor diverse markten, maar er kunnen bijvoorbeeld ook voorstellingen en tentoonstellingen worden geprogrammeerd. Boven de Markthal komen appartementen. Afhankelijk van beroep en bezwaar kan op zijn vroegst in juni 2018 gestart worden met de bouw die ongeveer 1 jaar in beslag zal nemen.

Heemskerk: eerste palen Heemsuite in de grond

Op 1 februari is de 1e paal geboord van het nieuwbouwproject Heemsuite. Aan de Bachstraat komen 114 appartementen met daaronder een verdiepte parkeergarage voor 137 parkeerplaatsen. Het gaat om 54 koop- en 60 vrije sector huurappartementen met een woonoppervlakte van
49 tot 212 m². De oplevering staat gepland op uiterlijk medio 2020.

Heemsuite wordt gebouwd door VOF Bachstraat, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en HSB Bouw BV. De 54 appartementen in Heemsuite worden verkocht via Teer Makelaars en Brantjes Makelaars uit Heemskerk. De 60 huurappartementen worden geëxploiteerd door Altera Vastgoed.

Haarlem: Start bouw De Groene Linten fase 4

Op 8 februari 2018 is de officiële handeling verricht voor de start bouw van fase 4 van De Groene Linten. Fase 4 van De Groene Linten omvat 45 woningen, waarvan 34 koopwoningen en 11 huurwoningen. De huurwoningen worden afgenomen door Pré Wonen. De woningen worden ontwikkeld en gerealiseerd door HSB uit Volendam. De 32 koopwoningen van fase 5 zijn inmiddels ook allemaal verkocht. In april wordt de start bouw van fase 5 verwacht.

Heerhugowaard: overeenkomst met Bot Bouw voor gasloze woningen

Bot Bouw en de gemeente Heerhugowaard hebben maandag 5 februari de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van het voormalige postkantoor aan de Genestetlaan 5 in de Schrijverswijk. Op deze locatie wordt het ‘Schrijversblok’ gebouwd: een rij van 9 energiezuinige eengezinswoningen met grote achtertuinen op het zuidoosten. Het ontwerp is van Min2 Architecten uit Bergen. Het voormalige postkantoor wordt gesloopt. De verkoop van de nieuwe woningen start in 2018.

Amsterdam-Noord: startschot voor nieuwbouw Banneplein

De bouw van plan Banneplein is officieel begonnen. Ontwikkelcombinatie Banne Binnen CV, een samenwerkingsverband van Woningstichting Rochdale, ontwikkelaar AM, en uitvoerder BAM Wonen gaan 251 koop- en huurwoningen neerzetten aan het Banneplein. Het plan Banneplein bestaat uit 175 koopwoningen – 149 appartementen en 26 stadswoningen. Rochdale krijgt 76 sociale huurwoningen in beheer. Bij de woningen komen 101 parkeerplaatsen. Begin 2020 moeten de eerste woningen klaar zijn.

Zaandam: verbouwing Sportfondsenbad van start

De verbouwing van het voormalige Sportfondsenbad in de Zaanse Schilderbuurt is begonnen. Projectontwikkelaar Jan Hein Bakker gaat appartementen in het monument bouwen. Dit plan lag al lang op de plank, maar liep vertraging op omdat krakers het gebouw bezet hielden.

Vorig bericht Gemeente Haarlemmermeer: vervanging bruggen Hoofdvaart en Bennebroekertocht
Volgend artikel Internationale uitbreiding de basis voor uitzonderlijke 210% groei Betty Blocks

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland