Nieuws

Royal FloraHolland bouwt aan een aantrekkelijke, gezonde en veilige werkomgeving

De afbouw van kantoor Zuidzicht in Aalsmeer start in maart 2020


Royal FloraHolland kantoor

Aalsmeer|
Royal FloraHolland bouwt aan een aantrekkelijke, gezonde en veilige werkomgeving voor haar medewerkers, die voldoet aan de wensen van deze tijd. Daarom verbouwen we onze kantoren tot kwalitatief hoogwaardige samen-werkplekken met ontmoetingsruimtes voor collega’s, kwekers en klanten.

In de afgelopen maanden is het oude kantoor Zuidzicht in Aalsmeer gestript en is de ronde uitbouw grotendeels voorzien van glas. Het casco is begin maart 2020 klaar. Daarna gaat de afbouw van start.

Update nieuwbouw Aalsmeer

Na de feestelijke start van de bouw in mei 2019, is er veel veranderd in het straatbeeld op de Royal FloraHolland locatie in Aalsmeer. Nu het nieuwe kantoor zijn imposante halfronde vorm heeft gekregen, kun je je vanaf nu gaan inbeelden hoe het is om hier straks samen te werken.

Intussen zijn alle funderingspalen geplaatst en alle verdiepingsvloeren gerealiseerd, is een deel van de centrale ‘wokkeltrap’ in het nieuwe atrium op zijn plek gezet en is de ronde zuidgevel grotendeels voorzien van glas.

Maar er zijn ook volop werkzaamheden gedaan die minder zichtbaar zijn. Denk daarbij aan al het kabel- en leidingwerk, de elektra en het plaatsen van een tijdelijke dakvoorziening boven het atrium om de regen buiten de deur te houden.

Welke werkzaamheden vinden binnenkort plaats?

Begin maart rondt aannemer BAM Bouw en Techniek de werkzaamheden aan het kantoor af. BAM vervangt binnenkort de tijdelijke dakkap boven het atrium voor het definitieve glazen dak, plaatst het laatste stuk van de wokkeltrap en stort binnenkort de dekvloeren. Ook het werk aan de gevels ronden ze binnenkort af.

Wanneer BAM klaar is met deze werkzaamheden, start de afbouw. Tijdens de afbouw worden de vloeren en plafonds afgewerkt, tussenwandjes geplaatst voor vergader- en werkruimtes en plaatsen de (spoel)keuken en het restaurant. Ook alle vaste meubels (receptiebalies en pantry’s bijvoorbeeld) en al het losse meubilair krijgen een plekje in het nieuwe kantoor. Daarnaast worden alle andere (IT-)voorzieningen aangebracht.

Planning en mijlpalen Aalsmeer

  • Gebouw wind- en waterdicht – februari 2020
  • Oplevering casco Zuidzicht – maart 2020
  • Start indeling binnenruimte en ontwikkelen buitenterrein – maart 2020
  • Buitenterrein klaar – april/mei 2020
  • Ingebruikname nieuwbouw – juli/augustus 2020

Vorig bericht Oasen en Schneider Electric Hoofddorp bundelen krachten voor betaalbaar duurzaam drinkwater
Volgend artikel 750 mensen aan het werk door samenwerking met Amsterdam

Nu op WijNoordHolland