Arbeidsmarkt

Werkkansen ontdekken in Noord-Holland

Gratis inspiratiesessies van diverse branches en workshop Omdenken

Werkkansen ontdekken Noord-Holland

Op zoek naar een baan of interesse in een overstap naar een ander vak? Maar geen idee welke kansen er zijn? Speciaal voor werkzoekenden organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) op 14 en 16 juni een online workshop Omdenken in kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. En op 21, 22 en 23 juni online inspiratie bijeenkomsten om kennis te maken met banen in verschillende branches. Ontdek mogelijkheden op de arbeidsmarkt en welke leuke banen er zijn in andere branches. 

Omdenken

Op 14 en 16 juni wordt de workshop Omdenken gegeven. Iedereen kan met zijn talenten meerdere richtingen op. Deze workshop laat zien hoe mensen kunnen omdenken in kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Deelnemers leren anders naar de werkelijkheid te kijken en ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Met als resultaat nieuwe inzichten om te gebruiken in de verdere zoektocht naar de juiste baan. Het is een mooie voorbereiding op de Inspiratiesessies die een week later worden gegeven.

Inspiratiesessies

Op 21, 22 en 23 juni zijn de Inspiratiesessies over werken in kansrijke sectoren en beroepen. Diverse branches geven uitleg over mogelijke banen, informatie over verschillende functies en perspectieven in die branche. Denk hierbij aan kansen in het onderwijs, de kinderopvang, de horeca, energietransitie en transport.

WerkgeversServicepunt NHN

In het WSP-NHN werken gemeenten en UWV samen. Zij bieden één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen. Adviseurs van het WSP-NHN bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden en adviseren over mogelijke subsidies, regelingen en/of begeleiding op de werkvloer.

Vorig bericht Zaanse Ondernemersdag 2022
Volgend artikel Kennissessies voor ondernemers in Hoorn

Nu op WijNoordHolland