Criminaliteit

Sluiting bedrijfspand na drugsvondst Zwaagdijk-Oost

2200 gram henneptoppen aangetroffen in bedrijfsloods aan Tomatenmarkt

Sluiting bedrijfspand drugsvondst Zwaagdijk

Medemblik,
Naar aanleiding van een drugsvondst heeft de burgemeester van Medemblik besloten dat een bedrijfsloods in Zwaagdijk-Oost gesloten wordt voor een periode van zes maanden.

In de bedrijfsloods aan de Tomatenmarkt in Zwaagdijk-Oost werd 2200 gram henneptoppen aangetroffen. Dit is een ruime handelshoeveelheid en daarom heeft de burgemeester besloten op grond van het Damoclesbeleid de loods te sluiten voor zes maanden. Het Damoclesbeleid stelt de burgemeester in staat om bijvoorbeeld een pand dat wordt gebruikt voor de productie of opslag van drugs (tijdelijk) te sluiten. Het terugdringen van ‘ondermijning’ (zoals het gebruikmaken van een legaal bedrijfspand voor de illegale productie of opslag van drugs) heeft de bijzondere aandacht van de gemeente en de politie.

‘Geen ruimte voor in Medemblik’

Locoburgemeester Harry Nederpelt: “Het illegaal gebruik van bedrijfspanden voor de productie van (soft)drugs werkt ondermijnend en daar is geen ruimte voor in Medemblik. We werken er elke dag aan om de gemeente veilig te houden en de openbare orde te bewaken voor onze inwoners.”

Vorig bericht Nieuwe website helpt ondernemers bij energiebesparing
Volgend artikel Gemeente Medemblik biedt noodsteun aan culturele sector

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland