Subsidie

Gemeente Medemblik biedt noodsteun aan culturele sector

Cultuur Noodfonds van €100.000,-

Gemeente Medemblik culturele sector

Medemblik,
Corona heeft haar weerslag gehad op de cultuursector in Medemblik. Ondanks de (landelijke) steunpakketten heeft een aantal culturele instellingen in de gemeente nog steeds te maken met de naweeën van corona. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Medemblik besloten om €100.000,- in te zetten als noodsteun voor culturele organisaties. Met dit Cultuur Noodfonds wil de gemeente de culturele infrastructuur binnen haar grenzen ondersteunen en toekomstbestendig maken.

Het Cultuur Noodfonds is bedoeld voor culturele organisaties of verenigingen die door de Coronapandemie in (acute) financiële problemen zijn geraakt. Het gaat om instellingen die niet eerder corona-overheidssteun hebben ontvangen of juist een specifieke reden hebben dat zij, ondanks eerder ontvangen steun, aantoonbaar financiële problemen hebben.

‘Vitaal onderdeel gemeente’

“Culturele instanties zijn een vitaal onderdeel van onze gemeente. Het leert ons veel over onze geschiedenis en cultuur. Het spreekt tot onze verbeelding en creativiteit. Niet alleen voor onze eigen inwoners maar ook voor duizenden toeristen die jaarlijks hun weg vinden naar onze prachtige musea. Dit Cultuur Noodfonds stelt ons in staat om een aantal vandeze instellingen te helpen op het moment dat zij het nodig hebben.” aldus Dennis straat, waarnemend burgermeester van Medemblik.

Inventarisatiemail

Culturele organisaties en verenigingen die bekend zijn bij de gemeente hebben een inventarisatiemail ontvangen waarin de subsidieregeling is aangekondigd. Tot 1 oktober 2023 kunnen alle culturele organisaties en verenigingen die voldoen aan de criteria een aanvraag doen voor het Cultuur Noodfonds. Direct aanvragen kan via de gemeentewebsite.

Vorig bericht Sluiting bedrijfspand na drugsvondst Zwaagdijk-Oost
Volgend artikel Rob Overduin wordt nieuwe voorzitter/directeur van NIMA

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen