Woningmarkt

Gemeente Medemblik doet onderzoek naar woonbehoefte

Gaat nieuwe woonvisie opstellen

Gemeente Medemblik onderzoek woonbehoefte

Medemblik,
De gemeente Medemblik stelt dit jaar een nieuwe woonvisie op. De gemeente heeft te maken met verschillende uitdagingen op het gebied van wonen: Hoe houden ze de woningmarkt toegankelijk voor jongeren en starters? Hoe zorgen ze voor passende huisvesting voor de vergrijzende bevolking? En hoe gaan ze om met de huidige woningvoorraad die voornamelijk uit grote koopwoningen bestaat, terwijl de gemiddelde huishoudensgrootte steeds verder afneemt? De woonvisie gaat in op dit soort vraagstukken en geeft richting aan het beleid dat de gemeente de komende jaren hierop voert. Om tot een visie te komen, raadpleegt de gemeente haar inwoners.

Enquête woonvisie

De gemeente vindt het belangrijk om ook de mening van haar inwoners mee te nemen bij het opstellen van de woonvisie. Inwoners kunnen mening geven via de volgende link tot 14 september. Ook is het mogelijk om verder met de gemeente mee te denken in een inwonerspanel tijdens de ‘avond van het wonen’ die op 5 oktober georganiseerd wordt. Tijdens deze bijeenkomst leveren ook gemeenteraadsleden, belanghebbenden en samenwerkingspartners hun bijdrage. Alle inbreng nemen ze mee en wegen ze af bij het opstellen van de woonvisie.

Vervolg

Terugkoppeling van alle inbreng vindt digitaal plaats en is circa half oktober te lezen op de website van de gemeente. Alle antwoorden verwerken zij anoniem. De woonvisie is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 gereed.

Vorig bericht Evenementensubsidie Den Helder 2024
Volgend artikel TCL opent hun grootste shop-in-shop in MediaMarkt Amsterdam ArenA

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen