Subsidie

Evenementensubsidie Den Helder 2024

Aanvragen mogelijk tot 1 oktober 2023

Evenementensubsidie Den Helder 2024

Den Helder,
Organisaties die volgend jaar een evenement of publieksactiviteit in Den Helder willen organiseren en een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kunnen bij de gemeente een financiële bijdrage aanvragen. Aanvragen voor evenementensubsidie moeten vóór 1 oktober 2023 bij de gemeente binnen zijn. Evenementen gericht op de sectoren maritiem, techniek en energie hebben een grotere kans op een bijdrage in de kosten.

Op de volgende link staat hoe organisaties een evenementensubsidie kunnen aanvragen. Daar staat ook de ‘Subsidieverordening evenementen Den Helder 2020’ en de bijbehorende nadere regels.

‘Evenementen onlosmakelijk verbonden met gemeente’

Wethouder Fotigui Camara: ”Evenementen zijn onlosmakelijk verbonden met onze gemeente. Voor het jaar 2024 stellen wij weer ruim €150.000,- beschikbaar om evenementen financieel te steunen. Ik hoop dat we volgend jaar weer veel mooie evenementen in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen tegemoet kunnen zien.”

De gemeente ondersteunt niet alleen bestaande initiatieven maar daagt ook organisaties uit om nieuwe evenementen of activiteiten te ontwikkelen. En dan vooral gericht op de maritieme, techniek- of energiesector. Ook blijft het mogelijk voor culturele, sportieve of andere vermakelijke evenementen of publieksactiviteiten evenementensubsidie aan te vragen, als dat noodzakelijk is voor het laten plaatsvinden ervan.

Vorig bericht Energie bespaard in Alkmaar tijdens energiecrisis door verduurzaming
Volgend artikel Gemeente Medemblik doet onderzoek naar woonbehoefte

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland