Nieuws

Ecorus alsnog aan slag met zonnepark Den-Helder

Laatste bezwaren van de raad zijn van tafel geveegd


Ecorus

Purmerend
Nu gisteren de laatste bezwaren door de Raad van State van tafel zijn geveegd, kan Den Helder binnenkort een flinke stap voorwaarts zetten met haar verduurzaming. Bijna 6 jaar na de eerste plannen om het grootste zonnepark van Noordkop te realiseren, kan zonne-energiebedrijf Ecorus nu binnenkort beginnen met de bouw voor de gemeente.

Korte historie

In 2014 kwam Ecorus als een van de eersten met het idee om zonneparken te ontwikkelen. Deze waren toentertijd nog nergens in Nederland te bekennen. Op zoek naar geschikte locaties kwam Kooypunt in Den Helder in beeld (dit was de thuisstad van een van Ecorus eerste medewerkers). De grondeigenaar was er wel voor te porren. En ook de gemeente vond het een goed idee. SDE+ was tot dan toe nog nooit toegekend aan een zonnepark. Maar we gingen het proberen. De weg was bezaaid met de spreekwoordelijke voetangels en klemmen, maar na 6 jaar doorbijten, is dan nu de weg vrij naar meer duurzame zonnestroom.

“ Uiteraard zijn we erg blij met de uitspraak van de Raad van State die ons nu het groene licht geeft. De aanhouder wint, zeggen ze. Ik ben dan ook vooral trots op alle medewerkers die hierbij betrokken waren. Hun energie en inspanningen om dit tot succes te maken, is een voorbeeldige teamprestatie. We gaan het project nu technisch uitwerken en verwachten volgend jaar in de lente het zonnepark op te leveren†aldus Philippe Vanhoef, directeur en een van de twee oprichters van Ecorus.

Perfecte locatie met de meeste zonuren

De locatie bij Kooypunt beslaat 8 hectare land ofwel ca 12 voetbalvelden waar zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze leveren genoeg schone stroom voor drieduizend huishoudens. Volgens het KNMI heeft Den Helder over dertig jaar gemeten de meeste zonne-uren van Nederland. En ook de intensiteit is hoger, dat zie je terug in de opbrengst die gemiddeld 15% hoger ligt dan bijvoorbeeld in het oosten van ons land.

 

Vorig bericht 11 faillissementen in Noord-Holland waaronder Van Veen Infra B.V uit Opmeer
Volgend artikel GO!-NH-deelnemers leerden dit jaar belangrijke les: creativiteit in crisistijd

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen