Nieuws

OGER brengt nieuw maatwerkconcept naar Antwerpen

Duurzame mode: pakken virtueel op maat gemaakt.


Met de duurzame productiemethode van Atelier Munro x OGER biedt de OGER store in Antwerpen het nieuwste, meest dynamische maatwerkconcept ter wereld. Op woensdag 3 oktober om 17:00 uur wordt Atelier Munro x OGER feestelijk geopend in de OGER Antwerpen store in de Lange Gasthuisstraat 7. Vrienden van het modehuis zullen aldaar een hapje en drankje nuttigen. De familie Lusink heet u van harte welkom!

Duurzame mode: pakken virtueel op maat gemaakt

Bij Atelier Munro x OGER worden de maten handmatig opgemeten en kunnen klanten hun eigen kleding ontwerpen op grote digitale schermen. Daarna wordt hun creatie digitaal naar de fabriek gestuurd. Alle items – pakken, shirts, dassen, jassen en sinds kort ook jeans, sneakers en klassieke schoenen – worden individueel op maat gemaakt. Uniek is dat een klant alles zelf kan samenstellen, van de voering tot knopen, revers, zakken en stitching. De klant krijgt ook kleuradvies, wat het uitzoeken van de perfecte outfit makkelijker maakt. Een Travelling Tailor komt desgewenst op kantoor langs. Manager OGER Antwerpen Rik-Jan Blanker: “De toekomst van menswear ligt in maatwerk omdat het een duurzame manier van produceren is. Doordat de stof voor iedere klant op maat wordt gesneden blijven er weinig stukken stof of voorraden over. Er is geen verspilling. Bovendien draag je iets persoonlijks dat perfect zit. Feitelijk is elke klant zijn eigen ontwerper.”

OGER in Antwerpen

In 2009 vestigde OGER zich in de Belgische modestad Antwerpen. Het merk was in België al wel bekend, maar bij de Antwerpenaren nog niet. Brand Director Sander Lusink: “De Belgen waren Engels georiënteerd op maatwerkgebied. Wij zijn Italiaans georiënteerd én we komen uit Nederland. Dat was in het begin dus even wennen. De Belgen hebben ons geleerd dat beleefdheid hoog in het vaandel staat. Maar bovenal draait in België alles om kwaliteit. Belgen zijn op kledinggebied zeer inspirerend en chique, ze zien er beter uit en spenderen meer geld aan kwaliteitskleding dan de meeste Nederlanders. Het voelde als een warm bad om onze zaak in een land te mogen vestigen waar mensen goede smaak hebben en waar kwaliteitsmode echt belangrijk wordt gevonden.â€

Marktaandeel veroverd

Manager Rik-Jan Blanker en CEO Martijn Lusink wilden wel die Nederlandse schwung erin houden die de OGER store in Nederland zo legendarisch maakt; de gezelligheid, bravoure, gastvrijheid, interesse en de hoogstaande service. Martijn Lusink: “Het moet allemaal niet te formeel. Júist met dat warme, open karakter hebben we steeds meer Belgische klanten voor ons weten te winnen en een marktaandeel veroverd. De Belg wil zich onderscheiden. Dat kan bij uitstek met onze nieuwe maatwerkcorner Atelier Munro x OGER.â€

Over OGER

OGER is een luxe herenmodemerk met zes stores in Nederland en één filiaal in België. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door de broers Robert, Martin en Oger Lusink, maar sinds kort staat de nieuwe generatie aan het roer: Martijn Lusink als CEO en Yvette Karel-Lusink als CFO. Daarnaast is Sander Lusink Brand Director en runt Patrick Lusink OGER Corporate Fashion Statement. OGER is samen met Harrods geïnaugereerd tot Honorary Member van het Fondazione Altagamma, de Italiaanse stichting ter bescherming van het Italiaanse design erfgoed, dat bestaat uit high-end bedrijven op het gebied van design, mode, eten, sieraden en auto’s. Winkels zijn te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Antwerpen. Een afspraak maken bij Atelier Munro x OGER kan op de website of telefonisch.

Vorig bericht Uitbreiding acquisitieteam Bouwinvest Healthcare Fund
Volgend artikel BD Graan in Middenmeer neemt nieuwe productieruimte in gebruik

Nu op WijNoordHolland