Duurzaamheid

NEINVER en Nuveen behalen opnieuw 5-sterren GRESB-beoordeling

Wereldwijde benchmark voor ESG-prestaties in vastgoedsector

NEINVER en Nuveen behalen opnieuw 5-sterren GRESB-beoordeling

NEINVER, een vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in outletcentra, heeft opnieuw de hoogste score van 5 sterren behaald in de 2023 Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Het is het vierde jaar op rij dat NEINVER deze uitstekende beoordeling ontvangen heeft voor de ESG-prestaties van de gezamenlijke portefeuille met Nuveen Real Estate van 15 activa (13 outletcentra en 2 retail- en recreatieparken).

Zero Waste-beleid en BREEAM-certificering

Een van de belangrijkste initiatieven in 2022 was het nieuwe Zero Waste-beleid. Hierdoor behaalde 94% van de activa dit jaar het Zero Waste-certificaat. NEINVER is hiermee het eerste bedrijf in de retail sector in Europa dat dit certificaat ontvangt voor vrijwel de gehele portefeuille. Daarnaast zijn bijna alle centra van NEINVER BREEAM In-use gecertificeerd met een score van ‘excellent’ of hoger in de categorieën duurzaam ‘asset performance’ en duurzaam gebouwbeheer.

Daniel Losantos, CEO van NEINVER: “We zijn zeer tevreden met het behalen van de 5-sterren GRESB-rating voor het vierde jaar op rij. Het is een erkenning van ons lange termijn-engagement voor duurzaam beheer. Ook toont het aan dat we zeer positieve vooruitgang blijven boeken bij het behalen van de doelstellingen die zijn vastgelegd in onze ESG-strategie. GRESB herinnert ons eraan dat we een hoog niveau van sociale en milieuverantwoordelijkheid moeten blijven hanteren.”

Duurzame maatregelen

Andere voorbeelden van maatregelen die de inzet van NEINVER voor duurzaamheid aantonen zijn bijvoorbeeld de recente vernieuwing van de ISO-certificeringen 14001, 50001, 45001 en 9001 voor alle NEINVER-gebouwen. Daarnaast zijn de AIS-toegankelijkheidscertificeringen van alle centra vernieuwd en verbeterd. Ook zijn er zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen geïnstalleerd, waardoor nu 93% van de centra toegang heeft tot laadpunten. Bovendien worden in alle centra gegevens verzameld over energie- en waterverbruik en afvalproductie van alle pandhuurders. Deze gegevens stellen de huurders in staat om hun bedrijfsprocessen voortdurend te optimaliseren en zo duurzaam mogelijk te opereren.

Vorig bericht RPAnhn Congres 2023: 'De arbeidsmarkt is op'
Volgend artikel Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk afgesloten

Nu op WijNoordHolland