vastgoed

NEINVER behaalt voor derde keer op rij 5-sterren beoordeling voor GRESB

Top 20% van benchmark wereldwijd

NEINVER behaalt voor de derde keer op rij een 5-sterren beoordeling voor GRESB

Voor het derde jaar op rij heeft NEINVER – een vastgoedontwikkelaar gespecialiseerd in outletcentra – de hoogste 5-sterrenbeoordeling behaald in de 2022 Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). De GRESB-index beoordeelt de ESG-prestaties in de vastgoedsector. Met deze hoge beoordeling behoort de Spaanse multinational opnieuw tot de top 20% van de benchmark wereldwijd. 

De GRESB-index, die de meest relevante aspecten van duurzaamheid voor beleggers en de vastgoedsector beoordeelt, heeft de ESG-prestaties van NEINVER en van haar portefeuille in het kader van de joint venture met Nuveen Real Estate beoordeeld. Deze gezamenlijke portefeuille omvat 15 activa (13 outletcentra en 2 retail & leisure parken) met een bruto waarde van circa 1,5 miljard euro. NEINVER blinkt uit in aspecten zoals het beheer van de duurzaamheidsindicatoren van haar huurders, de duurzaamheidscertificering van al haar centra en in termen van ESG-doelstellingen voor medewerkers. Dit bevestigt de diepgewortelde toewijding van het bedrijf aan duurzaamheidscriteria op alle niveaus.

Duurzaamheidscriteria

NEINVER integreert al meer dan tien jaar duurzaamheidscriteria in haar strategie. Alle gebouwen zijn BREEAM-gecertificeerd, waarvan 87% zelfs de beoordeling ‘Excellent’ heeft. Deze gebouwen worden beheerd volgens de normen ISO 14001, 50001, 45001 en 9001. Het doel om de gehele portefeuille te certificeren met de internationale norm AIS is al bereikt, maar NEINVER blijft zich inzetten voor het ultieme doel om alle gebouwen CO2-neutraal te maken.

Daniel Losantos, CEO van NEINVER: “Het behalen van de 5-sterren GRESB-rating is zonder twijfel een grote eer voor NEINVER. Jaren geleden zijn we begonnen met het integreren van onze duurzaamheidsstrategie, dus dat deze al drie jaar op rij met vijf sterren wordt beloond, is een bekroning van ons werk.”

Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets:
“Als onderdeel van Neinver erkennen wij onze verantwoordelijkheid en zetten wij ons in voor een duurzame toekomst. Als best-in-class lifestyle bestemming, zijn wij dan ook enorm blij dat wij dit jaar voor de derde keer op rij 5 sterren hebben ontvangen voor de GRESB-index.”

 

Vorig bericht Meer dan duizend bedrijven zonder stroom in Noord-Holland
Volgend artikel Nachtafsluiting Waterwolftunnel N201

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland