Uitbreiding

Lisa en Bart nieuwe partners bij De Zwarte Hond

Nieuwe partners zullen De Zwarte Hond robuust en vernieuwend naar toekomst leiden

De Zwarte Hond

Vanaf 1 januari 2024 heeft De Zwarte Hond haar partnerteam uitgebreid met architect/stedenbouwkundige Lisa van der Slot en stedenbouwkundige Bart van Leeuwen. Met deze stap gaat De Zwarte Hond een nieuwe fase in.

Lisa van der Slot

Lisa van der Slot (1990) is werkzaam bij De Zwarte Hond sinds 2016 en geeft samen met Bart van Kampen en Daan Zandbelt leiding aan de vestiging in Rotterdam. Lisa heeft met haar team belangrijke en grote projecten verworven zoals Stadshagen in Zwolle, de transformatie van Katshoek in Rotterdam en PEN in Alkmaar, en het Parnassiablok in het door ons zo geliefde Rotterdam-Zuid. Daarnaast heeft zij het ontwerpen aan plattegronden zowel binnen, als buiten het bureau op de kaart gezet door met Henk Stadens een magazine (Out There) over woningplattegronden te publiceren. Onder meer over dit thema ‘woningplattegronden’ geeft Lisalezingen in binnen- en buitenland.

Meer toekomstbestendige projecten in nabije toekomst

“Opgegroeid in een familiebedrijf geloof ik in de lange termijn. Het is fijn je te kunnen ontwikkelen binnen een groot bureau en De Zwarte Hond geeft deze ruimte. Binnen het collectief dat De Zwarte Hond is houden we elkaar scherp, want samen weet je meer dan alleen. We hebben een onderzoekende houding waardoor we optimistisch, activistisch echt dingen voor elkaar kunnen krijgen. De Out There over woningplattegronden is daar een voorbeeld van. Ik hoop in de nabije toekomst nog meer van dit soort publicaties te maken en bovenal projecten te realiseren die dat ook echt laten zien. En als bureau blijvend te onderzoeken hoe we op zorgvuldige wijze toekomstbestendige projecten kunnen maken.”

Bart van Leeuwen

Bart van Leeuwen (1987) werkt sinds 2015 bij De Zwarte Hond. Vanaf 2021 doet hij dit vanuit de vestiging in Groningen, waar hij de afdeling stedenbouw heeft uitgebouwd tot een volwassen onderdeel van het bureau. Bart werkt aan stedenbouwkundige projecten in onder meer stationsgebieden en herstructureringslocaties, zoals Hilversum, Hoorn, Groningen en Heerenveen. Sinds januari 2021 is Bart Supervisor Ruimtelijke Kwaliteit voor de Gemeente Assen. Daarnaast is hij regelmatig als gastspreker, gastdocent en afstudeermentor betrokken bij verschillende vestigingen van de Academie van Bouwkunst in Nederland en de Jade Hochschule in Oldenburg, Duitsland.

Bijdragen aan stedenbouwkundig ontwerp

”Na een mooie periode vanuit onze Rotterdamse vestiging te hebben gewerkt, geef ik nu twee jaar leiding aan de stedenbouwkundige afdeling in Groningen. Ons team is jong, internationaal en bovenal enthousiast. Vanuit die gezamenlijkheid werk ik aan complexe, vooral binnenstedelijke ontwikkelingen. Het is mooi om vanuit de plek waar De Zwarte Hond haar wortels heeft mijzelf verder te ontwikkelen. In Noord-Nederland spelen verschillende grotere opgaven. Er is dan ook een grote behoefte aan goed stedenbouwkundig ontwerp. Ik wil hier graag aan bijdragen. Door projecten te koppelen aan onderwijs en onderzoek wil ik nog beter kunnen inspelen op die grote opgaven. Ik kijk ernaar uit om samen met ons team De Zwarte Hond verder te laten groeien, te werken aan toonaangevende projecten en ons werkveld verder uit te bouwen naar Duitsland, Zweden en Denemarken.”

‘Uitermate trots’

“De Zwarte Hond is uitermate trots op Bart en Lisa. We zijn heel blij dat we ze aan het bureau hebben weten te binden, en dat ze met ons de koers zullen bepalen om De Zwarte Hond robuust en vernieuwend naar de toekomst te leiden. Hun leiderschap is inclusief en genereus, en bovenal maken ze het bureau nog beter.” Aldus Jeroen de Willigen, creatief directeur van De Zwarte Hond.

Vorig bericht Xpirit gaat verder als Xebia
Volgend artikel Van 100 naar 0 decibel: eerste Silent Metal concert in Nederland

Nu op WijNoordHolland