Investering

Investering in Regeneration.VC creëert brug van Nederland naar VS

5 miljoen euro beschikbaar om gehele consumentenmarkt te verduurzamen

Investering in Regeneration.VC creëert brug van Nederland naar VS

Invest-NL kondigt met trots een investering aan in Regeneration.VC Fund II, een ambitieus venture capital fonds dat investeert in circulaire en innovatieve klimaattechnologieën gericht op consumenten. Met het commitment van €5 miljoen geeft Invest-NL een impuls aan ondernemingen die een impact kunnen maken op het verminderen van broeikasgassen en het bevorderen van een circulaire economie.

Consumentenmarkt verduurzamen

Fondsbeheerder Regeneration.VC en Invest-NL zien het belang van innovatie binnen de consumentenmarkt, die verantwoordelijk is voor twee derde van de wereldwijde broeikasgasemissies. Regeneration.VC onderscheidt zich door haar focus op ‘Consumer Climate Tech’, met investeringen in de onderliggende hardware and software die de consumentenmarkt nodig heeft om te verduurzamen.

Amerikaans fonds ziet Nederland als springplank naar Europa

Regeneration.VC Fund II, met een geplande omvang van €150 miljoen, heeft een focus op investeringen in en vanuit Nederland en toont daarmee haar commitment aan de Nederlandse markt. Het fonds is gericht op het creëren van een brug tussen Nederland en de VS, waardoor Nederlandse ondernemingen toegang krijgen tot Amerikaanse multinationals, kapitaalmarkten en lokale markt expertise. Regeneration.VC werkt samen met de Circle Economy Foundation om hun kennis van de sector en toegang tot nieuwe investeringskansen in te zetten.

De wereld is de markt voor Nederlandse startups

Invest-NL streeft ernaar om met deze investering de circulaire transitie binnen consumentenindustrieën te versnellen en Nederlandse startups te ondersteunen in hun groei en internationale expansie. Bovendien biedt deze investering Invest-NL de kans om deel te nemen aan een netwerk van vooraanstaande adviseurs en investeerders, en om samen te werken aan circulaire en regeneratieve innovaties.

Unieke kansen

“Met onze investering in Regeneration.VC Fund II erkennen we de cruciale rol die innovatieve startups spelen in het aanpakken van klimaatverandering. Dit is een unieke kans om nieuw, buitenlands kapitaal naar Nederland te halen en startups internationale groeipotentie te bieden. We zijn enthousiast om samen te werken met Regeneration.VC en haar indrukwekkende netwerk, om samen consumptiegoederen circulair te maken.” Aldus Tim van Vledder, senior investment manager bij Invest-NL.

Nederland als circulaire hotspot

“Wij zijn zeer verheugd over onze samenwerking met Invest-NL. Nederland profileert zich snel als een van de toonaangevende circulaire hotspots en Invest-NL speelt hierbij een cruciale rol door middel van financiering, uitgebreide connecties en marktexpertise. Wij kijken ernaar uit om samen met het team van Invest-NL te investeren in veelbelovende Nederlandse circulaire ondernemers en hen te helpen om de sprong naar de Amerikaans markt te maken.” vult Michael Smith, co-founder van Regeneration.VC aan. Hij zal het fonds vanuit Amsterdam gaan leiden.

Vorig bericht RoVe Autoservice wordt Autovakmeester RoVe
Volgend artikel Payhawk kiest tennisprof Grigor Dimitrov als merkambassadeur

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland