Samenwerking

BluBase en Memodo gaan strategische samenwerking aan

Samenwerking draagt bij aan groei voor beide bedrijven

BluBase en Memodo gaan strategische samenwerking aan

Groothandel Memodo gaat de montagesystemen voor zonnepanelen van BluBase verkopen in Nederland. De samenwerking is een gevolg van de aangescherpte strategie van BluBase: grote installateurs kunnen ervoor kiezen vanuit BluBase of distributeurs beleverd te worden en het MKB wordt in principe beleverd via een handvol gespecialiseerde groothandels, waaronder dus Memodo. 

Gedeelde cultuur

“De voornaamste reden dat wij graag met BluBase wilden samenwerken, is omdat zij heel erg vanuit de behoefte van de klant denken en handelen”, vertelt Erik Bijl, Managing Director bij Memodo. “Ze luisteren goed naar wat de installateur nodig heeft en voeren de feedback zo snel mogelijk door. Dat hands-on, daarin herkennen we elkaar. We zijn allebei een jong bedrijf dat met de poten in de klei staat, dicht bij de techniek.” Distributiemanager Brian van Middelkoop van BluBase beaamt dat de gedeelde cultuur een belangrijke rol heeft gespeeld om voor Memodo te kiezen als een van de strategische partners van BluBase. “We hebben allebei echt de ambitie om iets echt goeds neer te zetten en dat zorgde vanaf het begin voor een sterke klik. Daarnaast focust Memodo zich op een andere doelgroep dan wij en daar zijn ze heel goed in.”

Niet enkel voor mkb’s

Dat er voor een duidelijke verdeling gekozen is, wil overigens niet zeggen dat alleen kleine tot middelgrote installateurs bij Memodo kunnen bestellen. Brian: “Ook onze grotere klanten zijn en blijven volledig vrij om te kiezen waar ze willen bestellen: bij ons, bij Memodo of bij een andere partij.”

Uitbreiding aanbod

Voor Memodo is de samenwerking een volgende stap in de richting van een compleet assortiment voor de Nederlandse markt. “Met deze samenwerking breiden we ons productportfolio uit en kunnen we installateurs beter helpen,” aldus Erik.

Vorig bericht Nieuwe rijbaan en fietsonderdoorgang open bij Brug Ouderkerk
Volgend artikel David van der Plicht nieuwe Head of Risk van eFlow Processing

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland