Infra

Aanleg zonnefietspad Vijfhuizen van start

Er worden 600 zonnepanelen aangebracht in asfalt van fietspad

Aanleg zonnefietspad Vijfhuizen van start

Vijfhuizen,
Op maandag 12 juni starten de werkzaamheden voor de aanleg van een zonnefietspad langs de Schipholweg (N232) ter hoogte van Vijfhuizen. De werkzaamheden duren tot eind juli. Als eerste wordt het werkterrein ingericht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren plaatst de provincie een wegafscheiding. Vervolgens worden er over een lengte van ruim 500 meter bijna 600 zonnepanelen aangebracht in het asfalt van het fietspad.

Bereikbaarheid en planning

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van het fietspad en worden waar nodig over de rijbaan langs de werkzaamheden geleid. Vanaf zaterdag 17 juni tot aan het einde van de werkzaamheden geldt er eenrichtingsverkeer voor auto’s op de Schipholweg. Verkeer richting Haarlem maakt dan gebruik van de omleidingsroute via de N205. Borden langs de weg geven de route aan. Er zijn 2 nachtafsluitingen: van 16 op 17 juni tussen 22.00 en 05.00 uur en van 26 op 27 juli tussen 22.00 en 05.00 uur. Voor beide rijrichtingen geldt dan een omleiding via de N205.

Duurzame energieopwekking

Een zonnefietspad is een veelbelovende technologie voor duurzame energieopwekking, waarbij zonnepanelen worden verwerkt in de toplaag van een fietspad. Dezelfde ruimte wordt zowel gebruikt door fietsers als voor energieopwekking. Provincie Noord-Holland werkt aan een duurzame en innovatieve provincie. Het investeren in en ruimte maken voor het opwekken van zonne-energie speelt daarbij een grote rol. Naast op daken en bedrijventerreinen, wekt de provincie ook energie op langs en op de provinciale wegen.

Samenwerking met andere provincies

Het zonnefietspad langs de Schipholweg is onderdeel van het project ‘Zon op Infra’. De provincie Noord-Holland werkt hierin samen met de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. In Noord-Brabant komt een zonnefietspad langs de N285, tussen de A16 en Wagenberg. Door de krachten te bundelen en een groter aantal vierkante meters tegelijk aan te besteden, wordt het voor marktpartijen mogelijk te investeren in de techniek. Daarnaast willen de provincies van elkaar leren: hoe houdt het materiaal zich, wat vraagt het qua onderhoud, wat zijn de ervaringen van de fietsers en wat is de energieopbrengst? Daarom worden de zonnefietspaden in het project via metingen 5 jaar lang gevolgd. Meer informatie over het project Zonnefietspad N232 is te vinden via www.noord-holland.nl/zonnefietspadN232.

Vorig bericht Koen Regout versterkt Brandt & Levie als nieuwe CEO
Volgend artikel Hilversum krijgt nieuw Broodfonds voor ondernemers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland