Nieuws

Zyxel maakt naadloze WiFi-dekking sexy met mesh-oplossing voor thuisgebruikers

Krachtig, klein en eenvoudig op te hangen


Hoofddorp  – Ononderbroken en betrouwbare WiFi is een must-have voor iedereen, vooral nu mediastreaming en on-demand tv steeds meer de rol van traditionele muziek- en tv-consumptie overnemen. Zyxel Communications lanceert Multy U om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van alle thuisgebruikers, en in het bijzonder de jongste generatie en millennials.

Jongere consumenten zijn tech-savvy en hebben andere prioriteiten als het gaat om technologie en netwerkapparatuur. Zo hechten ze bijvoorbeeld meer waarde aan snelheid en design dan oudere generaties. “Multy U is speciaal voor hen gemaakt, en heeft een gebruiksvriendelijke instelling via een app en een handige LED-displayâ€, aldus Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. “Tot nu toe was mesh-networking vooral geschikt voor bedrijven en gezinnen in grote huizen. Jongeren en alleenstaanden die in kleine, eengezinswoningen wonen, kunnen nu ook profiteren van de technologie en de naadloze roaming die mesh-netwerken bieden.â€

Krachtig en klein

Elke node van Multy U is 12,3 x 12,3 cm groot, slechts 3 cm dik, en weegt 310 gram. Dit maakt Multy U de kleinste tri-band mesh-oplossing op de markt. Het kleine formaat en zijn gladde, keramiekachtige design maken de Multy U aantrekkelijk, terwijl het toch een krachtig apparaat is. Veel mesh-oplossingen zijn dual-band, maar Multy U biedt tri-band met 2,4 en 5 GHz banden plus een extra 5 GHz band voor backhaul-verkeer. De zes interne antennes kunnen gegevens verzenden en ontvangen met snelheden tot 866 Mbps over 2.000 vierkante meter per node, en ze kunnen tot 128 apparaten bedienen zonder vertraging te veroorzaken.

Naast de grootte is er nog een ander opmerkelijk verschil met conventionele mesh-oplossingen, namelijk de LED’s van Multy U. Het display is zowel functioneel als stijlvol, waarbij de kleuren veranderen om de status van het netwerk weer te geven. Dit kan in een oogwenk worden uitgeschakeld door een schakelaar op de node zelf of via de Multy U-app.

App en voice

Multy U-netwerken worden beheerd via een gebruiksvriendelijke app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Die biedt een intuïtieve grafische installatie, en verder kan de app onder andere gebruikt worden om snelheidstests uit te voeren, wat handig is voor het oplossen van problemen. Verder is het mogelijk om meldingen in te stellen als er nieuwe apparaten op netwerk verschijnen, met opties om ze toe te staan of te blokkeren, beheer op afstand uit te voeren, een gast WiFi-netwerk in te stellen, en zelfs om technische ondersteuning in de app te ontvangen.

En voor de momenten dat gebruikers geen handen vrij hebben of gewoon willen ontspannen, kunnen ze hun netwerk met spraakcommando’s bedienen door de Amazon Alexa-ondersteuning van de Multy U’s.

Eenvoudig op te hangen

Bij elk node zitten twee elegante montagesystemen, die elk minder dan een minuut in beslag nemen om te installeren. De eerste is een kleine, chique, karamelbruine lederen band, waarmee de lichtgewicht Multy U overal aan een kapstok of haakje opgehangen kan worden. De tweede is een stevige standaard die uit de basis van de Multy U springt en op zijn plaats klikt met ingebouwde magneten.

Vorig bericht 13 maart seminar - Privacy en security van medische gegevens in de Nederlandse Cloud
Volgend artikel Avantium koopt BASF als partner in joint venture Synvina uit

Nu op WijNoordHolland