Nieuws

Avantium koopt BASF als partner in joint venture Synvina uit

Avantium heeft partner BASF in de joint venture Synvina uitgekocht.


Amsterdam – Avantium, het bedrijf dat werkt aan grondstoffen voor biologisch afbreekbaar plastic, heeft partner BASF in de joint venture Synvina uitgekocht. De onderneming had de vercommercialisering van de yxy-technologie, die onder meer gesteund wordt door Coca Cola en Danone, samen met BASF een joint venture opgezet. BASF zou Avantium de schaal kunnen bezorgen om een fabriek te bouwen en de grondstoffen voor bioplastics succesvol op grote schaal te produceren en verkopen. Die fabriek is gepland in Antwerpen. BASF besloot zich echter terug te trekken uit Synvinia.

Avantium stelt per februari Marcel Lubben aan als directeur van Synvina en denkt in de loop van 2019 aan te kunnen geven hoe de yxy-technologie alsnog commercieel succesvol geëxploiteerd kan gaan worden. Avantium heeft 13,7 miljoen euro betaald aan BASF voor de overname van het belang van 51% in Synvina.

Avantium investeert in technieken om uit suikers bouwstenen voor plastics te maken. Die kunnen gebruikt worden voor het maken van 100% duurzaam plastic, voor het vervangen van petflessen, aluminium blikjes, folieverpakkingen voor koffiecups of snoepgoed en verpakkingen voor salades en vleeswaren. Danone en Coca Cola hebben hoge verwachtingen van de uitrol van het polyethyleen furanoaat (PEF). Deze grondstof wordt gemaakt van suiker uit onder andere maïs en tarwe. PEF is bovendien veel sterker en minder doorlaatbaar dan PET.

Vorig bericht Zyxel maakt naadloze WiFi-dekking sexy met mesh-oplossing voor thuisgebruikers
Volgend artikel AH kondigt 5e Home Shop Center aan om forse online groei bij te benen

Nu op WijNoordHolland