Energie

Zonduurzaam & Cloover starten ‘Het zonnepanelen abonnement’

Zonduurzaam en Cloover brengen 'Try before You Buy'-concept naar Nederland

Zonduurzaam & Cloover starten 'Het zonnepanelen abonnement'

Foto: Cloover en Zonduurzaam

Zonduurzaam brengt samen met het Zweedse bedrijf Cloover het ‘Try before You Buy’-concept naar Nederland, een concept dat in Zweden al eerder werd uitgerold. Beide partijen hebben hiervoor de handen ineengeslagen om dit concept naar Nederland te brengen. Met de recente kapitaalinjectie van €7 miljoen, geleid door 9900 Capital (voormalig Gates Foundation en Hedosophia Investors), met een deelneming van QED, Broadhaven Ventures, Index Ventures Scout Fund en Centrotec komt dit duurzame energie concept nu naar Nederland.

Zonnepanelen op abonnementsbasis

Met dit concept krijgen Nederlanders de kans om middels een flexibel abonnement zonnepanelen af te sluiten, net zoals dat gaat bij een mobiel telefoonabonnement. Met een maandelijks bedrag voor de zonnepanelen kunnen klanten op korte termijn gebruik maken van zonne-energie.

Met een investeringsronde van €7 miljoen gaat Cloover in samenwerking met Zonduurzaam onder andere de dienstverlening lanceren in Nederland, met als doel de energietransitie te versnellen en klimaatverandering aan te pakken. Jodok Betschart, Co-Founder & CEO, zegt: “We zijn verheugd de steun en het vertrouwen te hebben van ervaren investeerders, die onze passie delen om innovatieve financiële technologische diensten te gebruiken om de energietransitie te versnellen en een significante impact te hebben op klimaatverandering.

Hun investering is een blijk van vertrouwen in ons bedrijfsmodel en onze visie om één miljard mensen te verbinden met duurzame energie. De financiering stelt ons in staat om ons technologieplatform verder te ontwikkelen en een groter deel van de industrie te bereiken met onze producten. Door de samenwerking met Zonduurzaam hebben wij tevens een partner gevonden om voor de lange termijn. Dit brengt ons dichterbij ons doel om een groenere en eerlijkere wereld van morgen te creëren.”

Koen Rozendom, Eigenaar en oprichter Zonduurzaam, reageert: “We zijn al ruim een jaar bezig om dit unieke concept naar Nederland te halen. Eerlijkheid is de belangrijkste pijler van Zonduurzaam, en door de samenwerking met Cloover brengen we klanten in staat om een maandelijks bedrag te laten betalen voor hun eigen opgewekte stroom, en kunnen klanten na verloop van tijd alsnog een keuze maken om het systeem over te kopen zonder dat daar extreem hoge kosten bij komen kijken zoals bij andere huur aanbiedingen. Het is echt een concept waarbij we dankzij Cloover in staat zijn om zonnepanelen beschikbaar te stellen voor een breder publiek. Daarnaast is het mogelijk om in de toekomst andere duurzame producten zoals een warmtepomp of batterij toe te voegen in het abonnement.”

Vorig bericht RPAnhn Congres 2023: 'De arbeidsmarkt is op'
Volgend artikel Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk afgesloten

Nu op WijNoordHolland